Vem är Enhörningen i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om Enhörningen

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Enhörningen? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Enhörningen
Enhörningen

Avsnitt 1:

 • Låt: Tones & I:s ”Dance monkey”
 • Möjliga ledtrådar: bilar, kampsport, trådrulle
 • Enhörningens egen beskrivning:
  – En enhörning är en mytomspunnen sagofigur som folk inte kan sluta titta på. Vi sticker ut inte bara för det vi har i pannan. I hela mitt liv har jag drömt om att stå i rampljuset, att vara en entertainer. Varje gång mamma och pappa hämtade mig hos en kompis hade vi satt upp en show. När jag var i tonåren kom jag med i en popgrupp. Vår manager sa att vi skulle bli störst i Sverige. Jag fick en spark i rätt riktning och hamnade i solstaden. Sen kom jag med i en tävling i tv och fick tolka min idol, Robyn, jag trodde att jag skulle dö. men jag överlevde. Har ni lyckats gissa vem jag är än? Ni vet vad man säger, alla känner apan, och så vidare.
 • Panelens gissningar:
  Måns Zelmerlöw: Du kan ju röra på dig och ta en publik. Vilka tjejer har varit i en popgrupp i tonåren som inte är det idag, Malin Olsson tänker jag, Linda Sundblad får jag en liten känsla för också, alltså gamla Lambretta-Linda, så jag säger att det är Linda Sundblad.
  Nour El-Refai: Hon sjunger som Miss-Li, men jag ser inga ledtrådar på att det skulle vara det.
  Pernilla: jag gissar på Josefine Sundström.
  Felix: Jag fastande för att det var en stor syrulle i filmen med nål och tråd, så tänkte jag min gamla svägerska Lena Ph.
 • En sista ledtråd:
  Du som har längtat efter rampljuset, hur känns det att inte få visa ansiktet?
  – Jag syns så det räcker. Jag tycker om att höras men inte synas.
 • Fler panelgissningar:
  Felix: Jag har ändrat mig igen, en person som jag vet har en väldigt fin röst är Shima Niavarani.

Avsnitt 2:

Var inte med.

Avsnitt 3:

 • Låt: Taylor Swifts ”Shake it off”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Färgstark. Svaghet: Gränslös. Kaniner. Tebjudning. Hammare, gummianka, staffli, armbandsklocka i papp.
 • Enhörningens egen beskrivning:
  – Det var helt overkligt att vara en enhörning, men också skitkul. Jag är van att stå på scen. Men det här var första gången jag verkligen njöt och det var för att jag inte behövde visa mig. På landet där jag växte upp hade folk ett horn i pannan till mig. Först var jag för liten, sen var jag för mycket. Jag hamnade i storstaden och det drog in mig i en livsstil jag inte var van vid. Det var alltid massa partaj även när jag inte jobbade. Men även min saga fick ett lyckligt slut. När det kom en drömprins i precis rätt tid. Och nu är jag verkligen skitlycklig. Jag har lyckats skaka av mig mitt förflutna.
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Hon sjunger sjukt bra, det måste vara en känd sångerska. Så jag håller fast vid Miss Li.
  Måns Zelmerlöw: Du gillar inte att visa dig så mycket nu för tiden, men du har säkert gillat att visa dig när du festade lite för mycket. Så då tänker jag på nån som kommer från Höganäs, kan det vara Carolina Gynning.
  Pernilla Wahlgren: Energin är ju Linda Bengtzing.
  Felix Herngren: Vad har vi för röjiga sångerskor som är duktiga? Caroline af Ugglas, men hon har för raspig röst. Då kom jag på en person som har varit i en svensk popgrupp och sen träffat en drömprins, det är ju Charlotte Perrelli. Hon var ju med i Wisex.
 • En sista ledtråd: En hästsko.
 • Fler panelgissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag tänker genast Malin Baryard.

Avsnitt 4:

Var inte med.

Avsnitt 5:

 • Låt: Danny Saucedos ”Snacket på stan” och Zara Larssons ”Lush life”
 • Möjliga ledtrådar: En stork, champagne, musikstudio
  Hellenius: Det här vet vi om dig så här långt Enhörningen. Du flyttade från landet till storstan, det blev mycket partajande, eller hur? Men till slut träffade du din drömprins och det blev ganska bra.
  – Anledningen till att jag ville göra det här är för att jag älskar att göra knäppa grejer. Men det bästa med det här är gissningsleken. Och när det gäller deras gissningar så kan jag avslöja [censurerat med pipljud]. Ni känner mig som enhörning, men jag har varit många olika ljur. Och jag är född skorpion, passionerad, intensiv och modig. De egenskaperna stämmer in på mig, men knappast tystlåten. Jag gick ut skolan med bra betyg, men min drivkraft har alltid varit att få folk att skratta, hihihi, snarare än att hävda mig intellektuellt. Folk ser mig mer som en clown än som ett geni. Min energi tog mig också till radiovärlden och Frankrikes huvudstad. Vive la France. Första tiden där var lustig, men det blev ett tufft uppvaknande, den våren var ingen dans på rosor även om det såg ut så varje vecka. Jag har gått en kurs i musikproduktion och tycker om att skapa saker med händerna, nu är det verkstad också, inte bara snack.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Jag tänker att det är nån som är rolig och gillar att partaja så finns det en tjej som var med i ”Partaj” och det är ju Christine Meltzer och hon har ju också sjungit en del och är skojig.
  Måns Zelmerlöw: Jag är inte inne på Carolina Gynning längre, jag har tänkt om. Hon dubbar mycket, den här tjejen som jag tänker på gör det, radiovärlden, jag tror att hon jobbar på NRJ, och sen var det dans på rosor, jag tror att hon har varit med i ”Let’s dance” också så jag tror att detta kan vara Ellen Bergström.
  Felix Herngren: En person som jag hängt lite med och som verkligen gillar knäppa grejer är Martina Haag, det här med dans på rosor hon har också varit med i ”Let’s dance”.
  Nour El Refai: Jag landar i Miss Li som jag tycker är en bra gissning, hon har flyttat från landet till storstan, hon är studsig på scen, sjunger fantastiskt, men jag har också tänkt lite på det här med festandet, det får mig att tänka på en person som har blivit nykter och hittat drömprinsen, så jag var också lite inne på Ellen Bergström som väl har blivit ihop med en riktig sån prins som eventuellt har tävlat i nån slags snygghets… nån bachelor…
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har pussat Måns Zelmerlöw.
  – Linda Lindorff har hindrat mig från att prata med Felix Herngren.
  – David Hellenius har sagt att han älskar mig.
 • Fler panelgissningar
  Felix Herngren: Jag tänkte på Hedda Stiernstedt.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Att gå in i karaktär är vardag för mig, men att få bli ett med den här enhörningen är nog bland det ballaste jag gjort. Tyvärr har den här enhörningen inga magiska krafter, men jag vet hur man förtrollar en publik. Hornet är spetsat och jag är redo för att stångas för mitt lyxiga liv.

Avsnitt 6:

Var inte med.

Avsnitt 7:

 • Låt: Miss Lis ”Lev nu dö sen”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: Energisk
  Svaghet: Sticker ut
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Enhörningen: Ekruska, Jönssonligans signaturmelodi, växten brudslöja i håret
  – Enhörningen och jag träffades på ett sommarjobb och i vår relation hittade vi snabbt våra roller. Mötet med Göran kommer nog ingen att glömma, han var i en egen liga. Det är lite märkligt att hon döljer sin fantastiska röst. Det är nånting som vi har gemensamt. Själv har jag alltid låtit andra i familjen stå för skönsången. Enhörningen är en färgstark sagofigur som är unik och speciell. Den här maskeringen passar henne perfekt. Enhörningen är också en mästare på att förvandlas till andra personligheter och hennes största drivkraft är att få andra att skratta. Jag vet att hon har gått en tuff kamp, men den har hon vunnit. Det är bara att tacka livet Enhörningen, nu tar du hem det här.
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Enhörningen:
  Måns Zelmerlöw: jag tittar på den här ekruskan och tänker att det är nån med en gren i i efternamn, så David Lindgren skulle det kunna vara.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag är kvar i Ellen Bergström men då blev jag ställd med David Lindgren om det nu var David Lindgren, för han har gjort en musikal som heter ”High school musical” med Caroline Kuhmunen, skulle också nästan kunna stämma in här, men jag tror att jag behåller ändå Ellen Bergström.
  Nour El Refai: Jag är inne på Amy Diamond, hon sjunger fantastiskt och hon är väldigt studsig, hon kan dansa, varit artist länge.
  Felix Herngren: Kan detta vara Elliphant? Hon har lite sån där röst. Sen har jag en annan tjejgissning, om hon kan sjunga över huvud taget, kand etta vara Sofi Fahrman? Jag har aldrig hört henne sjunga men jag har sett henne på några fester, det är en jädra studs i henne.
  Pernilla Wahlgren: Christine Meltzer är studsig, rolig och jag tänkte att hon har partajat kunde också vara att hon har varit med i ”Partaj” och sen sjunger du väldigt väldigt bra.
 • Fler ledtrådar
  Enhörningen lämnar ett rosa paket med snickarbyxor till Pernilla Wahlgren.
 • Fler panelgissningar
  Måns: Har Lulu Carter byggt en bokhylla hemma hos dig?

Avsnitt 8:

 • Låt: Fleur Fast – ”Sax”
 • Möjliga ledtrådar: 
  En hårborste, kakor och bullar.
 • Ledtrådar som Enhörningen säger:
  – Att få beröm för sin sångröst är helt fantastiskt. Och att en enkel enhörning kan väcka sådana känslor, det trodde inte jag. Vilka fredagar det har varit, så coolt att varje vecka få träffa sin största förebild. Jag har en tävlingsrutin som få andra i det här gänget och jag älskar att lära mig nya saker, men jag har nästan aldrig varit i en final. Jag har fått blackouter bakom masken och jag tänker hela tiden katastroftankar. Tänk om jag snubblar i hästskorna, tänk om jag tappar texten, det kan ju verkligen spela roll. Nu kan jag se mig själv på större scener. Varför inte Melodifestivalen? Men, mitt första mål är att galoppera till final. 
 • Panelens frågor:
  Måns Zelmerlöw: Har du någon hit?
  – Jag har en låt som har streamats flera miljoner gånger.
  Nour El Refai: Är det Måns Zelmerlöw som är drömprinsen som du pratat om?
  – Det är faktiskt inte du som är drömprinsen Måns. 
 • Panelgissningar 
  Måns Zelmerlöw: Jag står kvar vid Ellen Bergström ändå. 
  Nour El Refai: I inslagen får man för sig att du har dubbat mycket och gör tecknade röster. Rösten till Elsa i ”Frost” med en av de största låtarna är ju Annika Herlitz, den är ju jättestreamad. 
  Felix Herngren: Någon som beundrar David Hellenius, kan det vara någon programledare på TV4? Jag vet att Maria Forsblom har varit väldigt förtjust i dig. 
  Pernilla Wahlgren: Av alla de här ledtrådarna sammanlagt så lutar det åt Ellen Bergström, men jag har ingen aning om att hon sjungit in någon låt.

Artikeln uppdateras kontinuerligt för varje gång nya ledtrådar nämns i programmet om vem som döljer sig under masken.

Publisert:

LÄS VIDARE