Camilla Läckbergs dyra påskpresent till maken

Värd 235 000 kronor – men kommer med ett krav

I år får Simon Sköld ett extra stort påskägg av Camilla Läckberg.

Deckardrottningen har bestämt sig för att ge honom en del av lägenheten som de bor i – till ett värde av nästan en kvarts miljon.

Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.

Camilla Läckbergs, 46, generösa gåva har registrerats hos Skatteverket efter att deckardrottningen skickat in ett gåvobrev till myndigheten.

Fram till nu har stjärnförfattaren ägt den sex rum och 237 kvadratmeter stora etagevåningen på Södermalm ensam.

Hon slog till på lyxvåningen samma år som hon och MMA-fightern Simon Sköld, 33, gifte sig. Lägenheten låg då ute för 22 miljoner kronor, och slutpriset landade på 24,5 miljoner kronor, enligt Expressen.

Men nu får Sköld alltså del i lyxlyan i något som skulle kunna beskrivas som ett tidigt påskägg. Enligt gåvobrevet, som registrerades hos Skatteverket tidigare i mars, skänker Camilla Läckberg en procent av lägenheten till sin make.

Simon Sköld och Camilla Läckberg på MMA-gala 2017.
Simon Sköld och Camilla Läckberg på MMA-gala 2017.

Så mycket är den värd

Det innebär att Sköld kan stoltsera med 2,37 kvadratmeter av sexrummaren som sina, även om det inte framgår av gåvobrevet exakt vilken del av våningen som numera är tillskriven honom.

Den tidiga påskpresenten kommer med ett villkor. Om Simon Sköld skulle vilja göra sig av med sin del av lägenheten måste han i första hand sälja tillbaka den till givaren, det vill säga Camilla Läckberg. Och det är redan bestämt till vilket pris.

Enligt gåvobrevet ska Simon Sköld då betala Camilla Läckberg motsvarande den summa hon köpte andelen för: ”dvs 235 000 kronor”, enligt dokumentet som både Camilla och Simon skrivit under.

Förutom etagevåningen på Södermalm äger paret även ett lantställe i Tyresö, som de köpte för 25 miljoner kronor i juni förra året. Den 382 kvadratmeter stora lyxvillan har 10 rum och ligger precis vid vattnet.

Simon Sköld och Camilla Läckberg.
Simon Sköld och Camilla Läckberg.

Då träffades paret

Första gången paret träffades var på en jubileumsfest som Camilla Läckberg höll i. Simon Sköld var då inhyrd som entrévärd, och jobbade både skjortlös och inoljad under festen.

Andra gången de träffades var på ett jobbmöte 2014. Enligt Camilla Läckberg slog det gnistor på en gång, och paret blev ihop samma sommar.

Tillsammans har paret den gemensamma dottern Polly, som fyller fem år nu i påsk.

Aftonbladet har sökt Camilla Läckberg som avböjer att kommentera sin gåva till Simon Sköld.

Läckberg

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE