Bagge tillbaka efter skräckdygnen med corona: ”Visste inte om jag skulle vakna igen”

Tvingades bryta livesändningen: ”Kan inte andas”

Laila Bagge.
Laila Bagge.

Laila Bagge är frisk från covid-19 och tillbaka i Rix Morronzoo.

Nu berättar hon om skräckdygnen med viruset.

– Jag hade svårt att andas och var rädd, säger hon.

Laila Bagge, 48, är tillbaka i Rix Morronzoo efter över en månads frånvaro från radion. I måndagens sändning förklarar hon anledningen till det långa uppehållet.

– Jag hade corona. Man ska ha respekt för den där sjukdomen, alltså. Vissa drabbas väldigt lätt. Jag fick – om man jämför med många andra – en väldigt lätt variant men jag hade 48 timmar som var jobbiga, där jag hade svårt att andas och jag var rädd, verkligen. De 48 timmarna var jätteläskiga för jag var rädd att det skulle bli värre. När jag gick och lade mig den kvällen så tänkte jag att ”tänk om jag inte vaknar igen”. Man tänker ju sådana tankar och tänker på hur det har gått för vissa, säger Laila Bagge i Rix FM.

Bröt sändning

Lyckligtvis blev det bara bättre, även om det tog sin tid att kunna sända radio igen. Bagge berättar att hon använt sig av en pulsoximeter för att mäta syresättningen i blodet. Den brukar ligga på 99 procents saturation (syremättnad). När de härom veckan prövat att ha med henne i en sändning var den plötsligt nere på 86.

– Då sa jag att ”nu måste jag bryta för jag kan inte andas”. Det var förra fredagen.

Kollegan Roger Nordin säger han inte brukar ljuga för lyssnarna men att ”den här gången kändes det väldigt privat”. Bagge ville vänta med att berätta för lyssnarna om sjukdomen tills hon själv blivit frisk.

Smittade sonen

Nordin kallar Bagge är en av de mest coronaförsiktiga personer han känner, som verkligen hållit sig undan folk det senaste året. Trots det smittades sångerskan, och kan ha fört viruset vidare till sonen Liam, 17.

– Ja, de ber ju en att kontakta alla man haft kontakt med de senaste 24 timmarna och de enda jag hade träffat var ju min son Liam, som hade kommit hem från USA, och hans vän. Fyra dagar senare insjuknade båda två. Min son blev vansinnig på mig. Han är så himla hypokondrisk. Och vi höll ändå avstånd till varandra, ändå blev han sjuk. Men vi bor ju i samma hushåll.

”Coronahjärnan kvar”

Sambon Korosh, 30, smittades av covid-19 i höstas och har antikroppar, så han klarade sig och kunde ta hand om familjen i stället, berättar Bagge i programmet. Hon tappade smaken och lukten i ett par dagar och säger att lukten inte är helt återställd. Till morgonradioprogramledarens lycka är den tunga coronatröttheten borta.

– Däremot så känner jag att jag är mer virrig än vanligt, skrattar Bagge.

– Jag glömde till och med att jag gått ut med hunden. Jag var tvungen att fråga Korosh, min sambo om jag gått ut med hunden och han sa att ”ja, det har du”. Så coronahjärnan är kvar, men den försvinner förhoppningsvis.

Publisert:

LÄS VIDARE