Paradise hotel

Niklas i ”Paradise hotel” svimmade av getingstick under inspelningen

”Var säker på att jag skulle dö”

Av: 

Petter J Larsson

NÖJE

Niklas Arleryd, 28, tackade ja till ”Paradise hotel” utan att ha sett ett enda avsnitt av serien.

Men äventyret i Mexiko var nära att sluta i en tragedi – efter en getingattack.

– Jag var säker på att jag skulle dö, säger dansartisten.

Niklas Arleryd, 28, från Söderhamn blev stucken av en geting under inspelningen av Paradise Hotel.
Niklas Arleryd, 28, från Söderhamn blev stucken av en geting under inspelningen av Paradise Hotel.

Den 15 mars drar nya säsongen av ”Paradise hotel” igång. På deltagarlistan finns en hel del nya namn, men de flesta hade förmodligen sett realityserien innan de tackade ja. Det hade inte dansaren och artisten Niklas Arleryd, 28, från Söderhamn, som berättar att han kontaktades på Instagram omkring en månad före avfärd till Mexiko.

– Jag som jobbat som dansare och sångare i coronatider hade inte jobbat på nästan ett år och bodde i gråa tråkiga Sverige så det var ett ganska självklart beslut för mig att säga ja, säger han.

– Jag hade aldrig sett ”Paradise hotel” innan jag fick frågan. Så jag tokkollade på en säsong efter att jag hade tackat ja, så att jag fattade grejen.

Men du tackade ja innan du sett programmet?

– Ja, de lade upp det så fint – sol och bad och 40 grader. Det räckte.

”Höll på att dö”

Men äventyret kunde ha fått ett tragiskt slut. Niklas blev stucken av en geting – och var nära att dö. Han visste inte om att han var allergisk eftersom han aldrig blivit stucken tidigare.

– Jag låg på solbädden med en av mina bästa vänner därinne och en sådan här jävla mutantrövgeting kommer och satt sig på min läpp och stack mig helt oprovocerat, och helvete vad ont det gjorde, säger han.

– Jag tänkte att jag hoppar i badet och simmar lite, men då blir jag inringd bakom kulisserna och de frågar mig hur det känns och så, för de såg ju att jag blev getingstucken.

Plötsligt kände Niklas hur hans kropp började stelna till.

– Jag fick ingen luft och blev väldigt yr och sedan svimmade jag, säger han.

– Jag kände att ”jävlar, jag håller på att dö, jag kan inte andas, det krampar”. Jag tror att teamet var och letade efter en Epipen (en adrenalinspruta) – en sådan man stoppar i låret – men det gick inte jättesnabbt.

Såg döda bonusmamman

– Det som var väldigt jobbigt för mig i allt det här var att jag tyckte mig se min bonusmamma, som gick bort tidigare på året, stå framför mig. Vid det tillfället var jag säker på att jag håller på att dö och hon kommer och hämtar mig.

Men i stället vaknade Niklas upp igen och såg alla människor som samlats omkring honom.

– Jag hade fått en Epispruta i låret. Men jag såg att människorna runtom mig fruktade för mitt liv och det gjorde jag också.

Niklas tror att det kan ha hjälpt honom att han under flera år levt med panikångest.

– I och med det så har jag lärt mig att andas i paniksituationer, så jag tror att mitt liv räddades av att Epipennan till slut kom, i kombination med att jag andades väldigt bra, för det var nog inte långt ifrån alltså.

”Inget emotionellt stopp”

I efterhand är den flerfaldige världsmästaren i discodans nöjd med att ha åkt. Han tror att han kan ha gynnats av att inte ha sett så mycket av programmet innan.

– Jag tror att det är fördelaktigt att inte redan ha fått influenser av vad det är, utan att man skapar sig sin egen version av programmet i stället, säger Niklas, som har gott om tv-vana och bland annat har dansat i flera Melodifestival-bidrag.

Han tror också att det kan ha varit en fördel att han som gay kunde fokusera mer på spelet än på att hitta kärleken på hotellet.

– För mig och tjejerna som man ju spelar med så visste man att det kommer aldrig bli något emotionellt stopp, om man ligger med någon eller hånglar med någon annan. Vi blev ju vänner, och det tror jag är bättre i det här spelet, än att vara kära och gå bakom ryggen på folk och krossa hjärtan, säger han.

– Det är ett gäng av en massa olika karaktärer och det kommer att vara mycket bråk och mycket kärlek. För mig så var det här experimentet socialt, att se hur bra jag skulle vara på det här – om jag skulle kunna ljuga någon jag tycker om i ansiktet för att jag måste det spelmässigt. Och jag tyckte att det var väldigt kul att spela.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Paradise Hotel-deltagarna 2021.
Publisert:

LÄS VIDARE

Realitystjärnan om skandalerna: ”Viktigt för mig att mina värderingar kom fram”

ÄMNEN I ARTIKELN

Paradise hotel

Mexiko

Getingar