Selena Gomez visar upp ärret efter njurtransplantationen

”Ville inte vara med på bilder”

Av: Malin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
Selena Gomez.
Foto: Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN
Selena Gomez.

Selena Gomez genomgick år 2017 en njurtransplantation.

Nu visar hon för första gången upp sitt ärr från operationen.

”Nu, mer än någonsin, känner jag mig bekväm i vem jag är och vad jag gick igenom... Och jag är stolt över det”, skriver hon i ett Instagraminlägg.

Hollywoodstjärnan Selena Gomez, 28, lider av den autoimmuna och kroniska sjukdomen lupus, och var 2017 tvungen att genomgå en njurtransplantation för att överleva.

Donatorn var sångerskans bästa vän Francia Raisa, 32, som tidigare har berättat för W Magazine att operationen medförde svåra komplikationer – och Selena Gomez var nära att inte överleva. Komplikationerna ska ha berott på en artär som gick sönder.

– De var tvungna att ta in henne på en akut operation och ta en ny ven från hennes ben och bygga upp en ny artär för att hålla min njure på plats. Hon kunde ha dött, sa Francia Raisa då.

”Svårt att visa mitt ärr”

Nu visar Selena Gomez upp sitt är hon fått efter operationen – något hon tidigare försökt undvika.

”När jag genomgick min njurtransplantation, minns jag att det till en början var väldigt svårt att visa mitt ärr. Jag ville inte vara med på bilder, och bar kläder som skulle täcka det”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Iklädd en baddräkt poserar sång- och skådespelerskan där hon stolt visar upp det hon tidigare dragit sig för.

”Nu, mer än någonsin, känner jag mig bekväm i vem jag är och vad jag gick igenom... Och jag är stolt över det”, skriver hon i inlägget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN