Indra röstades ut ur ”Idol” – ensam och ledsen på hotellrummet

Tittarnas ilska: Hur tänkte ni här TV4?

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:
Indra Elg, 17, var ensam och ledsen på sitt hotellrum när hon röstades ut – nu riktas kritik mot TV4 för hur de hanterade situationen.
Foto: TV4
Indra Elg, 17, var ensam och ledsen på sitt hotellrum när hon röstades ut – nu riktas kritik mot TV4 för hur de hanterade situationen.

I säsongens första fredagsfinal var det Indra Elg, 17, som röstades ut.

Hon fick beskedet på hotellrummet och filmades när hon grät – helt ensam.

Något som väckt starka reaktioner bland programmets tittare.

Säsongens första fredagsfinal i Idol var minst sagt speciell. Idolerna tvingades framträda från sina respektive hotellrum på grund av den coronasmitta som spridit sig bland deltagarna.

Tittarna kunde precis som vanligt rösta på sina favoriter. När röstningen var avslutad var det Niklas och Indra som hängde löst.

Den som till slut blev först ut med att lämna Idol 2020 var Indra Elg.

Efter beskedet försöker programledaren Pär Lernström prata med henne via videolänk. Hon är ensam på hotellrummet, märkbart ledsen och har svårt att få fram ord. Trots hennes gråt är hon kvar i bild. Lernström i studion säger att han tycker det är jobbigt och stämningen är tung när de ser henne på skärmen.

”Gråter ensam”

I Aftonbladets Idol-chatt kom tittares reaktioner strax därefter.

”Den här kvällen kändes inte alls bra. Folk som var sjuka men ändå skulle underhålla. Och nu när den som åker ut och står och gråter ensam. Nä, detta var obehagligt, fy TV4”, skriver en.

”Vem stöttar Indra nu? Ensam på ett hotellrum med sitt livs besvikelse. Hur tänkte ni här, TV4?”, undrar en annan.

”Extra smärtsamt”

Malin Knave, exekutiv producent för Idol skriver i ett sms till Aftonbladet att det ”alltid är ett smärtsamt moment” när någon åker ut.

”Och extra smärtsamt för att Indra är en så fin person. Men det finns vuxna runtomkring på olika sätt och stöd till henne”, skriver hon.


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN