David Lagercrantz: De bjuder på vin så fort det är lite torka

Serverades alkohol för att prata under ”Stjärnorna på slottet” – SVT: Vi överserverar inte

Enligt David Lagercrantz får stjärnorna alkohol för att öppna sig i ”Stjärnorna på slottet”.

SVT har inga begränsningar när det gäller hur mycket vin deltagarna serveras under middagarna.

– Det kanske är en poäng, även om jag då dagen efter att jag hade druckit det här skämdes och ångrade mig, säger Lagercrantz.

Alkoholen under middagarna får deltagarna att berätta mer än de tänkt sig i ”Stjärnorna på slottet”. Det säger David Lagercrantz, 59, när Aftonbladet träffar honom och de andra stjärnorna på SVT:s pressträff inför premiären av 2022 års säsong.

– De är så snälla, till skillnad från andra program, att de bjuder på vin så fort det är lite torka. Man kan bara säga till Tareq (Taylor, ansvarig för maten i ”Stjärnorna på slottet”, reds anm), säger Lagercrantz och skrattar.

”Ångrade mig”

Han refererar till danska succéfilmen ”En runda till” när han fortsätter:

– Det har vi lärt oss nu vad den där cocktailpromillen kan betyda, då släpper nånting.

Succéförfattaren David Lagercrantz är en deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” 2022.
Succéförfattaren David Lagercrantz är en deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” 2022.

Blev det så att du avslöjade saker som du inte hade tänkt berätta?

– Ja, förmodligen så pratade jag lite mer och det kanske är en poäng, även om jag då dagen efter att jag hade druckit det här skämdes och ångrade mig. Men jag tror att det blev bra kanske, säger han och fortsätter att skratta.

Känns det som att de har tagit med saker i programmet som du helst inte hade velat prata om?

– Nej, det finns en stor välvillighet i det här programmet. Nu har jag sett ett ihopklipp och då kände jag mig otroligt skrytig och förfärlig och ångrade det, men det var en kul grej att ha varit med om.

Författaren David Lagercrantz, komikern Marika Carlsson, artisten Carola Häggkvist, skådespelaren Grynet Molvig och komikern Per Andersson i ”Stjärnorna på slottet” 2022.
Författaren David Lagercrantz, komikern Marika Carlsson, artisten Carola Häggkvist, skådespelaren Grynet Molvig och komikern Per Andersson i ”Stjärnorna på slottet” 2022.

SVT: Överserverar inte

SVT:s projektledare för ”Stjärnorna på slottet”, Ulrika Midunger, säger att de inte har några begränsningar för vinet under inspelningarna.

– Det är som när du sitter på en restaurang och du ber om lite mer vin, så får man ett glas till. Men vi vill inte att våra stjärnor ska bli fulla och säga saker som de absolut inte tänkt säga, så det är inte så att vi överserverar dem, säger hon.

Har det hänt att nån kommit i efterhand och bett er att ta bort något för att de sagt för mycket när de varit berusade?

– Nej, under mina 11 år har jag aldrig hört det att: ”Jag hade druckit för mycket, kan ni ta bort det här eller det där”.

”Stjärnorna på slottet” har premiär på lördag 21:30 i SVT1.

Publisert:

LÄS VIDARE