Benita berättar sanningen om återföreningen i ”Bonde söker fru”

Hade kontakt med Peja hela tiden

Peja och Benita.
Peja och Benita.

Peja valde bort Benita, men ångrade sig.

Nu berättar brevskrivaren vad som egentligen hände efter att hon lämnat inspelningarna av ”Bonde söker fru”.

– Vi tog ju upp kontakt väldigt kort efter det att jag åkte från gården, säger hon.

Bönderna har gjort sina val, men för Pär-Eric ”Peja” Nilsson, 63, blev det tuffare än väntat. I slutvalet av ”Bonde söker fru” väljer han bort både Camilla och Benita. Men strax efter att de båda brevskrivarna lämnat gården ångrar han sig.

– När Benita gav sig iväg så kändes det som att vi hade nog inte riktigt pratat ut om hur vi kände. Jag kände att jag var nog inte klar, och jag skulle nog vilja prata lite mer med henne om det, säger han i programmet.

Man får därefter se hur Peja åker till Stockholm för att där ringa upp Benita och fråga om hon vill ses igen, något hon glatt tackar ja till.

Peja och Linda Lindorff.
Peja och Linda Lindorff.
Peja ringer upp Benita.
Peja ringer upp Benita.

Hade kontakt med Peja

Men när Aftonbladet pratar med Benita visar det sig att hon och Peja haft kontakt hela tiden.

– Vi tog ju upp kontakt väldigt kort efter det att jag åkte från gården, säger hon.

Så det var ingen jättechock att han ringde upp dig?

– Nej, vi hade ju haft telefonkontakt och han visste var han hade mig, för det hade vi pratat om. Det var väl mer en överraskning att han befann sig i Stockholm.

Benita.
Benita.

Benita: ”Chockartat”

Benita säger att det aldrig var en besvikelse att han valde bort både henne och Camilla.

– Det uppstod inte så mycket känslor egentligen för det var fokus på annat. Så i slutet när vi bara var två tjejer kvar på gården blev det som ett lugn, och vi kom oss samman alla tre. Vi fungerade hur bra som helst ihop. Vi blev som ett gäng kompisar och det var inga kärlekskänslor, säger Benita.

Camilla.
Camilla.

När hon och Peja hade sin sista dejt ihop hade de båda tänkt att det mest var en vänskaplig träff. Men väl på dejten utvecklas känslorna dem emellan.

– Då blir vi helt överraskade båda två av att vi sköljdes över av massa känslor. Då kom det fram hysteriskt mycket och det blev nästan lite chockartat. Så på valdagen vet jag inte ens vad jag själv vill. Då kände jag ”hoppas att han inte gör något val för jag är inte beredd på att bli vald”, säger Benita.

Det hettade oväntat till under Pejas och Benitas sista dejt.
Det hettade oväntat till under Pejas och Benitas sista dejt.

Är Peja och Benita ett par idag?

Hon förklarar att både hon, Peja och Camilla var nöjda när de alla skildes åt efter inspelningarna. Men när hon väl fått landa i det hela insåg hon att det fanns känslor där, och kontakten med Peja togs upp via telefon. När han sedan ringde och sa att han befann sig i Stockholm blev det en trevlig överraskning.

– Jag blev jätteglad såklart, säger Benita.

Om hon och Peja är ett par idag avslöjas i nästa veckas ”Bonde söker fru” som sänds på onsdag klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Aftonbladet har sökt Peja.


LINN ELMERVIK: Svartsjukedramat tog över allt i ”Bonde söker fru”

Filip Nilsson, Daniel Eriksson, Pär Eric "Peja" Nilsson och Mikael "Backis" Backstulid har tittarna fått följa i höstens "Bonde söker fru". Pressbild.
Filip Nilsson, Daniel Eriksson, Pär Eric "Peja" Nilsson och Mikael "Backis" Backstulid har tittarna fått följa i höstens "Bonde söker fru". Pressbild.

FAKTA: Så valde de andra bönderna

 • Daniel Erikssons gård utanför Vara på Västgötaslätten slutade valet i tårar. Deltagaren Alice Pettersson lät sig tröstas av bonden, när han förklarat att han i slutändan valde konkurrenten Klara Hagström.
 • Mikael ”Backis” Backstulids val verkade mindre överraskande för den bortvalda brevskrivaren Erica.
  – Jag har haft en magkänsla sista dygnet att han kommer välja Evelina.
  – Jag skulle säga att jag är kär och hopplöst förälskad i Evelina, säger ”Backis” Backstulid.
 • Slutvalet blev en tuff historia även för Filip Nilsson.
  – Man kommer antagligen såra någon och det är inget man vill, säger han till Linda Lindorff innan han meddelat sitt beslut.
  Till sist blev det Lina Larsson som fick stanna kvar med Filip Nilsson på gården utanför Strömsholm.

Källa: TT

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN