Emelie Wannberg i ”Bachelor”: ”Jag blir utmålad som en elak mobbare”

Kritiken mot TV4

Emelie Wannberg anklagas för mobbning i ”Bachelor”.

Nu kritiserar hon TV4 för hur de klippt och vinklat programmet.

– Det finns verkligen två sidor av det och det gör mig väldigt ledsen att se att jag blir utmålad som en elak mobbare, säger hon.

Flera av tjejerna i årets säsong av ”Bachelor” hamnar i luven på varandra. De tjejer som kommer in under säsongens gång känner sig utfrysta av de tjejer som varit med från start.

Emelie Wannberg.
Emelie Wannberg.

Emelie Wannberg om ”Bachelor”

En av de som fått mycket kritik av de nya tjejerna är Emelie Wannberg. I efterprogrammet ”Tjejerna avslöjar allt” ställs framför allt hon och Shilera Sulhav mot väggen. För Aftonbladet berättar Emelie nu om sin upplevelse av inspelningarna.

– Det var kul och spännande i början där, men sedan mot slutet av min resa så tycker jag att programmet, det som jag sökte in för, tappade syftet lite grand. Det är kul att det kommer in nytt folk, men för alla oss tjejers skull så var det inte det bästa för någons mående, varken för oss som var där från start eller för de som kom in, säger Emelie.

Hon förstod inte hur illa det var förrän de spelade in ”Tjejerna avslöjar allt” och flera av de nyare tjejerna anklagade bland annat henne för att ha fryst ut dem.

– Det är tråkigt att deras upplevelse i huset var att känner sig utfrysta, att det inte kom fram förrän i ”Tjejerna avslöjar allt”.

”Tjejerna avslöjar allt”.
”Tjejerna avslöjar allt”.

”Har mått jättedåligt”

Emelie påpekar att de tjejer som var med från start alla mådde psykisk dåligt när det hela tiden kom in nya tjejer. Men det tycker hon inte skildras ordentligt i programmet.

– Det har gjort mig väldigt ledsen och jag har mått jättedåligt för jag tycker att det bara har vinklats från ett håll. Vi andra som var där mådde jättedåligt också och jag tycker att de bara har tagit med hur dåligt de mådde vilket gör att vi andra ser elaka ut.

– Det finns verkligen två sidor av det och det gör mig väldigt ledsen att se att jag blir utmålad som en elak mobbare.

Hon säger att hon känner sig maktlös inför hur produktionen har valt att vinkla henne i programmet. Nu får hon ta emot mängder av elaka kommentarer på sociala medier.

– Folk tar sig friheten att kalla en för olika saker. Folk ser ju det de ser på tv, så de har ingen aning om hur det är, säger Emelie.

TV4 svarar

Jonathan Nordin är exekutiv producent för ”Bachelor” och han skriver i ett sms till Aftonbladet att det alltid finns stöd att tillgå för de deltagare som upplever att de behöver det.

”Det var känslosamt för många när de nya deltagarna gjorde entré i huset. Vi försöker alltid ge en så rättvis bild som möjligt av alla händelser i Bachelor”, skriver han.

Shilera Sulhav.
Shilera Sulhav.

Har bett om ursäkt

Både Emelie och Shilera har bett om ursäkt till de tjejer som upplevt att de blev illa behandlade.

– Med facit i hand, jag kanske inte borde uttryckt mig i allt jag tycker, det kan jag ärligt säga, säger Emelie.

Shilera meddelar via programmets pressansvarige att hon inte vill ställa upp på intervjuer.

”Bachelor” och ”Tjejerna avslöjar allt” sänds på Sjuan och på TV4 play.

Publisert:

LÄS VIDARE