Filip Hammars corona-oro för Linda Hammar: ”Tar jag livet av min egen syrra?”

Berättar i ”Skavlan” om rädslan

Filip Hammars syster Linda Hammar blev svårt sjuk i covid.

Nu berättar Filip Hammar om sin stora oro när han trodde att det var han som hade smittat henne.

– När man plötsligt känner ”håller jag på att ta livet av min egen syrra?” säger han i ”Skavlan”.

Filip Hammar, 46, pratar i fredagens ”Skavlan” i SVT om hur både Norge och Sverige firar stort nu när samhället öppnar igen efter en lång tid med coronarestriktioner.

Tv-profilen, som bor i Los Angeles, berättar då att han själv inte har varit sjuk i covid förrän nyligen när han var i Sverige och hälsade på sin syster Linda Hammar, 48, känd från tv-programmet ”I en annan del av Köping”.

– Hon är funktionsvarierad och bor på ett gruppboende. Hon hade brutit benet, hon har en jäkla massa otur, men hon är den lyckligaste och mest positiva människan jag känner, på så sätt väldigt perspektivgivande att träffa henne. Men då fick jag det, tror jag, av henne. Först tänkte jag att har jag gett covid till henne, de tankarna orkar man inte ens tänka på.

”Sjuk tanke”

Han fortsätter:

– När man plötsligt känner ”håller jag på att ta livet av min egen syrra?”. Det var en sådan där sjuk tanke, om jag har gett det till henne, som har lite underliggande sjukdomar och så. Sedan tror jag inte att det var så, utan att det var kanske så att hon gav det till mig.

Filip Hammar berättar om sin coronaoro i ”Skavlan”.
Filip Hammar berättar om sin coronaoro i ”Skavlan”.
Filip Hammars syster Linda Hammar.
Filip Hammars syster Linda Hammar.

Blev väldigt sjuk

Fredrik Skavlan frågar då hur sjuk Linda Hammar blev.

Filip Hammar svarar att de båda är fullvaccinerade, och att han själv inte blev sjuk alls.

– Men hon blev väldigt väldigt sjuk. Nu är hon på bättringsvägen och allting blir bra, men som sagt, jag tänkte på nu när alla firar så finns det en grupp, exempelvis då den minoritet som min syster tillhör, de är inte bjudna till festen och det är ändå ett perspektiv som jag tycker att man kan beakta.

”Skavlan” sänds fredagar 21.00 i SVT och på SVT Play.

Fredrik Skavlan.
Fredrik Skavlan.
Publisert:

LÄS VIDARE