Tittarnas ilska efter stora spoilern i ”Bachelorette”

Avslöjade resultatet i förväg

Rosceremonin i ”Bachelorette”.
Rosceremonin i ”Bachelorette”.

Redan innan Angelo Jovic skickades hem från ”Bachelorette” visste tittarna att han och Julia Franzén inte skulle bli ett par.

Anledningen är en gedigen spoil från en konkurrerande kanal till TV4.

– Det var ju inte alls planerat så här, jag blev själv chockad när jag såg det, säger Angelo.

I slutet av november gick Discovery+ ut med vilka som är deltagarna i deras realityserie ”True love”. Ett av namnen fick många att reagera lite extra; Angelo Jovic, 32, är en av de som tittarna kommer att få se leta efter kärleken i programmet nu i vinter.

Men, Angelo är just nu en av deltagarna i ”Bachelorette” på TV4, ett program som också går ut på att hitta kärleken. Det gör att uppmärksamma tv-tittare redan i slutet av november, när Discovery+ gick ut med deltagarna, förstod att Angelo inte är den man som årets bachelorette Julia Franzén, 31, är tillsammans med i dag.

Ilskan mot Discovery+

Angelo Jovic i ”True love”.
Angelo Jovic i ”True love”.

På Discovery+ Instagramsida har de publicerat ett bildspel på deltagarna, där Angelo är den första som följarna ser. Många är nu upprörda över att kanalen i förväg har avslöjat att det inte är Angelo som Bachelorette-Julia är tillsammans med i dag.

”Så jäkla märkligt att ni går ut med att han ska vara med i detta program innan han blev utröstad ur ’Bachelorette’”.

”Jaha, då vet vi att Julia inte valde Angelo. Eller att det inte höll”.

”Årets största spoil”, lyder bara några av de kommentarer som trillat in i kommentarsfältet.

Discovery + svar

Mathilde Albinsson är pressansvarig för ”True love” och hon skriver i ett sms till Aftonbladet att deras program spelades in redan i somras.

”Hur andra program och kanaler sänder kan vi inte påverka. Vi är glada att Angelo och alla de andra deltagarna ville ta chansen att söka kärleken i True Love.”

Några av kommentarerna på Discovery + Instagram.
Några av kommentarerna på Discovery + Instagram.

Angelo Jovic: ”Chockad”

Angelo säger själv att det hela blev lite dålig tajming med ”True love”-avslöjandet samtidigt som han var med i ”Bachelorette”.

– Det skulle ju egentligen börjat sändas först i januari så jag var inte förberedd på att det skulle komma så tajt inpå Bachelorette.

Angelo Jovic i ”Bachelorette”.
Angelo Jovic i ”Bachelorette”.

När Aftonbladet pratar med honom har avsnittet där han får lämna ”Bachelorette” precis sänts. Men tittarna har sedan länge vetat att han inte har en relation med Julia Franzén idag.

– Många har haft åsikter om det, men det här är ju utom min kontroll. Jag har ju inte bestämt att Discovery ska gå ut med namnen.

Killarna som väntade på en ros i tisdagens avsnitt av ”Bachelorette”.
Killarna som väntade på en ros i tisdagens avsnitt av ”Bachelorette”.

Angelo säger att han inte har brutit mot något kontrakt, och att han informerat TV4 om att han skulle vara med i ”True love”. Men det var på premissen att det skulle sändas först 2022.

– Men sedan blev det en lite annan grej. Man får ju inte medverka i ett annat program så tätt inpå egentligen.

Men är det du eller Discovery som får stå för eventuella konsekvenser?

– Det är ju de som får ta smällen om det blir något. Det var ju inte alls planerat så här, jag blev själv chockad när jag såg det. Jag vet faktiskt inte hur de tänkte om jag ska vara helt ärlig, säger Angelo Jovic.

Aftonbladet har sökt TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE