Kritiserades av vårdarbetare och tittare - nu ändrar TV4 i ”Syrror”

NÖJE

TV4-serien ”Syrror” fick svidande kritik redan efter första avsnittet. Både av tittare och vårdarbetare. ”Lite verklighetsförankring hade väl inte skadat”, skrev en tittare på kanalens Facebooksida. Nu svarar TV4 på kritiken och väljer att ta med kritiken i klippningsarbetet framåt

Svensk sjuksköteförening anklagade serien för att visa upp en schablonbild av vården och könsmaktordningen. SYLF, Sveriges Yngre Läkares Förening backade upp kritiken och serien blev även anmäld till Granskningsnämden för radio och tv av en tittare. ”Läkaren gör sexuella anspelningar, smeker och gnider sig mot sin motspelare”, skrev anmälaren. TV4 har nu valt att svara på kritiken.

Inte som i det verkliga livet

Kanalen hävdar att det är ett medvetet val att ”Syrror” inte är som i det verkliga livet.

— Syrror är en fiktiv serie och inte helt överensstämmande med verkligheten. Vi har ju gjort vissa kompromisser för att förhöja dramatiken i serien och kunna skapa ett drama som är både inderhållande och intresseväckande för våra tittare, säger Elin Kvist på TV4 till Expressen.

”Självfallet lyssnar vi på kritiken”

Kritiken från skeptiska vårdarbetare och tittare är något kanalen kommer att ta med sig till kommande säsonger.

— Säsong ett och två är redan inspelade, men självfallet lyssnar vi på publiken och tar vi till oss av både ris och ros. Det tar vi också med oss in i klippningsarbetet framåt, säger Kvist till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4