”Game of thrones”-stjärnan avslöjar: Förstod aldrig vad serien handlade om

1 av 3 | Foto: Dan Wooller/REX
Stephen Dillane.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Stephen Dillane, som spelade Stannis Baratheon, hade ingen aning om vad ”Game of thrones” handlade om.

Och skådespelarinsatsen blev därefter, menar han.

– Jag visste inte vad jag gjorde förrän vi hade filmat klart och det var för sent, säger Stephan Dillane till The London Times.

De tittare som hade svårt att hänga med i ”Game of thrones”-handlingen kan trösta sig med att de inte är ensamma. Inte heller Stephen Dillane, Stannis Baratheon i den populära tv-serien, förstår vad som pågick i Westeros komplexa värld.

I stället fick han förlita sig på motskådespelaren Liam Cunningham som i serien spelar Baratheons högra hand Ser Davos Seaworth.

– Liam Cunningham är så passionerad med serien. Han satsar på den på ett sätt som jag tycker är ganska rörande, men så var inte min upplevelse. Jag var helt och hållet beroende av att Liam berättade för mig vad scenerna handlade om – jag visste inte vad jag gjorde förrän vi hade filmat klart och det var för sent, säger Stephen Dillane till The London Times.

Kände sig nedslagen

Dillane berättar att han började känna sig nedslagen i slutet av sin medverkan av ”Game of thrones”. Dillane upplevde det som att hans knappa kunskap om ”Game of thrones” påverkade hans skådespelarinsats negativt.

– Skadan var redan skedd. Jag tänkte inte att någon skulle tro på mig och jag var rätt nedslagen mot slutet. Jag kände det som att jag hade byggt ett luftslott.

Spelar i engelska versionen av ”Bron”

Men något gott har trots allt kommit med rollen som Stannis Baratheon. Dillane, som numera är aktuell med kriminal-tv-serien ”The tunnel”, menar att han har en helt annan ekonomisk trygghet efter ”Game of thrones”, vilket tillåter honom vara mer selektiv bland jobberbjudanden. ”The tunnel” är den engelsk-franska versionen av svensk-danska tv-serien ”Bron”.

I ”Game of thrones” erkänner Stannis Baratheon sig skyldig till Renlys (Gethin Anthony) död i den femte säsongen, varpå Brienne (Gwendoline Christie) halshugger honom.

Inspelningarna av säsong 8 pågår just nu för fullt.

ARTIKELN HANDLAR OM