”Nu tar jag det lugnt”

NÖJE

Efter kollapsen har Perrelli lärt sig bli lat

1 av 2 | Foto: Lotta Engberg: ”Charlotte är värd en semester”.

GÖTEBORG. Charlotte Perrelli har inte varit sommarledig sedan hon var 13.

Förra sommaren kollapsade hon – men jobbade vidare.

I år tar sångerskan det lugnt.

– Det är så skönt att bara kunna lata sig.

Tre egna låtar (en i reklampausen), en duett med Sarah Dawn Finer och en allsångslåt hann Charlotte Perrelli, 34, med under ”Lotta på Liseberg” i går kväll.

Ända sedan dansbandsåren på 90-talet har Charlotte Perrelli jobbat stenhårt. Efter sologenombrottet 1999 har hjulen snurrat snabbare och snabbare.

– Och på sommaren är det extra mycket turnerande, oftast blir det 20 till 25 framträdanden i månaden, säger Charlotte Perrelli.

Slitsam turné

Förra våren var mer hektisk än någonsin. Vinst i schlagerfestivalen, en slitsam promotionturné runt om i Europa och på det separerade hon med maken Nicola Perrelli. En månad efter Eurovisionfinalen drabbades Charlotte Perrelli av hjärnhinneinflammation, och kollapsade senare på en nagelsalong efter biverkningar från medicinen.

– På några sekunder var jag helt sjöblöt av svett och kunde inte andas. Personalen trodde att jag höll på att dö och ringde efter ambulans, sade hon efter kollapsen.

En vecka senare stod hon på scenen igen.

Njuter av ledighet

Men den här sommaren har Charlotte Perrelli dragit ner rejält på turnerandet. I stället njuter hon av sin första sommarledighet sedan tonåren.

– I förrgår städade jag bilen i fem timmar. Bara att ha tid till det känns skönt, säger Charlotte Perrelli efter tv-sändningen.

Ledigheten tillbringar hon i sommarhuset i Spanien och hemma i Sverige.

– Det är så skönt att bara kunna lata mig. Att kunna ligga vid poolen, fixa i trädgården och ta det lugnt tillsammans med mina barn, säger Charlotte Perrelli.

Lotta Engberg unnar sin kollega och vän en ledighet.

– Man ska veta att vårt jobb är roligt, det är därför det går. Men hon är värd en semester, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM