David Batra släpper skiva – med oljud

avMartin Gustafsson

Höga snarkningar, smaskanden och kräkningar.

I dag släpper komikern David Batra, 36, en skiva för alla dem som vill hämnas på sina störande grannar.

David Batra har spelat in en cd med störande ljud. Folk som äter smörgåsar, till exempel.

Hans bok om arga lappar sålde i över 120 000 exemplar. Nu följer David Batra upp den med en skiva, ”Vem fan spelar trumpet kl 4.10 på morgonen?”.

– Jag får fortfarande så mycket arga lappar från folk så jag ville utveckla det. Jag tänkte, varför inte göra ett redskap för folk så att de kan hämnas på sina störiga grannar?

Resultatet är tolv spår där vi bland annat kan höra vad som händer i Skogåshallens bastu, hur det låter när man skjuter hundar och hur det kan gå när man käkar kebab.

David Batras egen favorit heter ”Göran äter smörgås”.

Obehaglig andning

– Ljudet av en person som äter smörgås och andas genom näsan är väldigt obehagligt. Jag tror det är det ljudet man hör i helvetet, en rundlagd farbror som äter en leverpastejmacka och andas högt genom näsan.

Han menar att det finns något speciellt grannar emellan.

Jobbiga sexljud

– Det är jobbigt med ljud och vi lever tätt inpå varandra. Alla man känner har någon historia om grannar som haft sex varje natt och båda har varit ”screamers”. Det är ju så klart spännande första natten man flyttat in men efter tre månader är det ganska jobbigt.

Själv säger han sig ha haft ganska lugna grannar.

Även om nattsömnen störts ibland.

Blinkande skylt

– Jag hade en granne som bodde mitt emot som hade en blinkande skylt med god jul. Skylten blinkade rakt in i mitt sovrum. Det var som att bo i ett disco. Jag borde kanske satt upp en fet strålkastare rakt in i hans rum.