Jessica Andersson

Jessica Anderssons känslomässiga hyllning till mamman

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

För drygt en vecka sedan förlorade Jessica Andersson sin mamman i sjukdomen ALS.

Ikväll hyllade sångerskan sin mamma i ”Sommarkrysset” på TV4.

– Det kändes viktigt både för min skull och för mammas, säger Jessica till Nöjesbladet.

Det har varit en tung vecka för Jessica Andersson, 43, som förra fredagen förlorade sin mamma i sjukdomen ALS. Jessica var sedan länge bokad att medverka på ”Sommarkrysset” ikväll för att framföra låten ”Party voice” som hon tävlade med i Melodifestivalen tidigare i år.

– Det var aldrig aktuellt att ställa in trots det som hänt. Även om jag förstod att det skulle bli jobbigt, säger Jessica.

Efter Nöjesbladets artikel om Jessicas mammas bortgång tidigare i veckan, där hon uttryckte en önskan om att hylla mamman i ”Sommarkrysset”, så kontaktade TV4 henne och erbjöd Jessica möjligheten att göra det i programmet.

– Det var en väldigt fin gest från TV4 att ändra programmet i sista stund. Jag vet hur tight det är och att de ändå löste detta betyder allt för mig. Det var så fint på alla sätt, säger hon.

”Brast för mig när jag var färdig”

Det blev känslosamt och även programledaren Gry Forssell, 45, blev rörd och hade nära till tårarna när hon presenterade Jessica och hyllningslåten ”I dit it for love” som hon tillägnade sin mamma.

– Publiken var helt underbar och bar mig genom låten. Den är väldigt speciell för mig för det var mammas favoritlåt. Den är väldigt viktig för mig för den skrevs till henne, säger hon.

Hela dagen har Jessica varit nervös och laddat för att orka framföra låten.

– Jag är glad att jag lyckades hålla mig i sändning. Att gå ut och göra en sån här grej som från mitt håll är genuint och direkt från hjärtat är inte lätt. Men det kändes viktigt både för min skull och för mammas, säger Jessica och fortsätter:

– Jag sa till innan att jag inte var helt säker på om jag skulle kunna genomföra låten utan att bli berörd eller börja gråta, och vi var helt överens om att spricker det så får det bli så. Men det gick bra. Däremot brast det när jag var färdig. Då kom känslorna på riktigt och jag blev ledsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag var nära att dö när Liam föddes”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jessica Andersson

Sommarkrysset