Så mycket bättre

PRESENTERAS AV

Louise Hoffstens tårfyllda ursäkt i ”Så mycket bättre”

Ber Monica Zetterlunds vän om förlåtelse

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Här bryter Louise Hoffsten ihop i tårar i ”Så mycket bättre”.

Äntligen får hon ta sitt eget farväl av Monica Zetterlund – och be om ursäkt till idolens bästa vän Kerstin Bagge.

– Förlåt, säger hon i kvällens avsnitt.

När ”Så mycket bättre” hyllar Monica Zetterlund i säsongens sista avsnitt tar känslorna överhanden för Louise Hoffsten, 53.

Hon är den enda av deltagarna som själv träffat och sjungit med Zetterlund. I tv berättar Hoffsten om hur hennes första möte med idolen för många år sedan fick henne att bryta ihop.

– Jag bröt ihop fullständigt. Jag klarade inte det. Jag grät och kastade mig i Monicas famn och hon tröstade mig när jag bara låg och skakade. Jag klarade inte av att möta henne. Otroligt, säger hon i kvällens avsnitt.

– Hon berättade om sin pappa, att hon också spelat med sin pappa, för hon visste att jag hade en väldigt nära relation med min pappa och att vi musicerade ihop. Jag var så omtumlad av att träffa henne, min stora idol.

Efter att ha framfört sin låt passar Louise Hoffsten på att be Monica Zetterlunds bästa vän, artisten och skådespelaren Kerstin Bagge, 83, om ursäkt.

”Inne i ett svart tillstånd”

Tårarna rinner för dem båda när Louise säger:

– Förlåt för att jag inte kom på minnesstunden.

För Nöjesbladet förklarar Kerstin Bagge:

– När Monica gick bort skulle vi ha en minneskonsert och då ringde jag upp Louise, för att jag visste att de hade träffats och jobbat ihop. Men hon kunde inte då, hon höll på att flytta och mådde inte speciellt bra. Så när vi träffades på Gotland så sa hon: ”Åh, jag hade så gärna velat ställa upp”. Så jag sa att det var väl bra att du kunde ställa upp den här gången.

I programmet säger Louise att hon ”var inne i ett svart tillstånd då”. För Nöjesbladet utvecklar hon:

– Jag höll på att flytta och jag var väldigt sorgsen. Det var en väldigt rörig tid och så Monicas bortgång också. Därför var det så skönt att få sjunga för henne nu.

Zetterlunds dotter ville att Bagge skulle vara med

Kerstin Bagge blev först förvånad över att TV4 bad henne att vara med i hyllningsprogrammet till Monica Zetterlund.

–Jag undrade lite varför de ringde till mig. Men Monicas dotter Eva-Lena hade naturligtvis i första hand blivit tillfrågad. Hon ställer inte upp på några saker över huvud taget, men ville ändå att det skulle bli ett hyllningsprogram, så då sa hon: ”Ring Kerstin Bagge, hon kan nog vara med”. Det kändes som en heder att hon hade valt ut mig som ställföreträdare så att säga.

Har du pratat med Eva-Lena om programmet?

– Ja, hon sa: ”Jag litar på dig”. Du vet, det är så många som annars... vad ska vi säga, som framhäver sig själva istället för att hylla Monica. Vi talades vid efter inspelningen också och då sa jag bara att jag tror att det gick bra, säger Kerstin Bagge.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Albin Lee Meldau om Christer Sjögren: Fult att driva med äldre människor

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre

Louise Hoffsten

Monica Zetterlund