Hon får nära 300 miljoner

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-17

Heather Mills var gift med Paul McCartney i fyra år

Hon begärde drygt 1, 5 miljarder kronor.

Och fick 300 miljoner.

Skilsmässan mellan Paul McCartney och Heather Mills är klar.

– Jag är väldigt nöjd, säger Heather Mills till Sky News.

Enligt Sky News har Heather Mills, 40, beskrivits som en ”golddigger” av elaka tungor på grund av sina miljonkrav i skilsmässan med Paul McCartney, 65. Paret gifte sig 2002 och ända sedan de separerade 2006 har siffrorna haglat om hur många miljoner Mills egentligen begärt.

214 000 om dagen

Inför skilsmässorättegången hade Heather Mills ett krav på 125 miljoner pund, drygt 1,5 miljarder kronor. Hon fick gå därifrån med 300 miljoner. Det innebär att hon tjänat cirka 214 000 kronor om dagen under sitt äktenskap med exbeatlen. Enligt Mills själv är hon nöjd med summan.

– Det här betyder säkerhet för mig och min dotter, säger Heather Mills till Sky News.

Trots uttalandet om att summan är rimlig, så ifrågasatte Mills rättens bedömning gällande McCartneys ekonomi.

– De sa att Paul är värd 400 miljoner pund, men alla vet att han har varit värd 800 miljoner pund i flera år, säger Heather Mills till Sky News.

Kommer att överklaga

Med Paul McCartney har Heather Mills dottern Beatrice, och det är för hennes skull som mamman nu ändå tänker överklaga domen. Rätten kan bestämma att den kan göras offentlig, något som Mills motsätter sig.

– Detaljer om Beatrice kan avslöjas, och det vill hon inte. Det finns även folk som tror att hon inte vill att domen ska komma ut eftersom hon vill ge ut den i en bok, uppger Sky News.

En annan anledning tror nyhetskanalen kan vara att Mills inte vill se sitt rykte än mer förstört.

– En del anser att alla som gifter sig med en ”Beatle” kommer att bli hatad, uppger Sky News.

Kunde fått mer

Heather Mills valde att representera sig själv i rätten, något som kan ha kostat henne några miljoner pund. Sky News uppger att hon i slutändan troligtvis skulle ha tjänat på att investera i ett drygt sju miljoner kronor dyrt ombud.

Ämnen i artikeln