Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Hur ska Sverige komma tillbaka?

Av: 

Carina Bergfeldt

NÖJE

Så säger schlagerveteranerna

Bard: Skicka modernare låtar

Alexander Bard, 47, artist (BWO):

– Vi måste börja skicka bidrag som funkar internationellt: svenska popstjärnor med moderna låtar. Årets vinnare Dima Bilan är skitstor i Europa, medan intresset för Charlotte Perrelli är noll. Vi måste få bort den förbannade schlagernostalgin. Tiderna förändras, den typen av låtar vi blev stora med på 90-talet går inte hem längre. Sverige ska absolut inte dra sig ur Eurovision – tvärtom. Vi måste våga mer.

Pling: Nya regler behövs

Ingela ”Pling” Forsman, 57, textförfattare:

– Röstningssystemet måste ändras för att det ska bli kul igen. Nu ger östländerna bara poäng åt varandra – och de är många fler än oss. Vi ska inte behöva anpassa oss efter deras musik. Eurovision har blivit en pajastävling. Jag vill nog att vi ska fortsätta vara med i tävlingen – även om jag tycker att den svenska Melodifestivalen är roligare.

Bert: Låt hela Europa få kvala

Bert Karlsson, 62, skivbolagsdirektör:

– Vi måste sluta ta Eurovision på sådant allvar. Att pumpa in en massa pengar är bara dumt, vi kommer aldrig att gå hela vägen igen. Den svenska Melodifestivalen är det som räknas, det andra är bara en kul bonus åt vinnaren. Enda räddningen skulle vara om man införde deltävlingar i den europeiska tävlingen: en Nordengrupp, en Baltikumgrupp, en väst- och en östgrupp. Tre vinnare från varje ... tolv länder i finalen. 25 bidrag är alldeles för mycket.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen