Hon stoppas av Björkman

NÖJE

Pernilla Wahlgren petad från schlagern: Det är fegt

Pernilla Wahlgren får inte vara med i Melodifestivalen.

Nu går hon till attack mot Christer Björkman som valde en oetablerad artist till låten hon ville framföra.

- Jag ifrågasätter hur han kan sitta på sina höga hästar och styra och ställa så mycket. Alla vet ju att han låter sina kompisar gå före i kön, säger hon.

Foto: "jag var för gammal" Pernilla Wahlgren var klar för att sjunga låten ”Alla flickor” i årets melodifestival. Men artistansvarige Christer Björkman stoppade hennes medverkan – bland annat med argumentet att hon är för gammal och inte passade i schlagersammanhang. ”Det är pinsamt för honom,” säger Pernilla Wahlgren.

Upphovsmännen Tim Larsson, Niklas Edberger, Johan Fransson och Tobias Lundgren och Pernilla Wahlgren var överens om att låten "Alla flickor" passade utmärkt för henne.

Men nu blir det den unga och okända sångerskan Linda Bentzing som tävlar med bidraget.

"Jag blev paff"

- Christer Björkman ville absolut inte att jag skulle framföra den. Först blev jag paff, förstod ingenting. Han skyllde på att jag var musikalartist och inte passade i schlagersammanhang och att jag var för gammal, säger Pernilla Wahlgren som slog igenom just i Melodifestivalen.

Christer Björkman, som väljer ut artisterna till låtarna, dementerar att det skulle ha varit skälen till att han valde Linda Bentzing i stället.

- Jag har aldrig sagt något sådant. Vi är goda vänner och om jag gynnade mina vänner skulle jag väl ha valt Pernilla om någon. Om jag väljer en ung debutant till en låt så är väl det inte någon bedömning av övriga artister. Dessutom så har jag inte ens pratat med Pernilla personligen, säger han.

Och att han inte själv meddelade schlagerstjärnan skälen till att hon inte fick framföra låten retar bara upp Pernilla Wahlgren än mer.

- Han har inte ringt upp mig heller och förklarat varför jag inte får sjunga låten. Det tycker jag är fegt. Men jag tror inte att det är de verkliga skälen. Jag kanske är ett hot mot hans kompisar, säger hon.

Så ni två är inte kompisar då?

- Vi är kollegor och jag hade inget emot honom innan. Men jag kan lika gärna säga som det är. Det är mest pinsamt för honom.

"Sköter det bra"

Melodifestivalens projektledare Thomas Hall tycker inte att Christer Björkman gynnar sina vänner utan att han gör ett utmärkt jobb.

- Jag tycker att han sköter det jäkligt bra. Och skulle han välja ut sina vänner så bevisar väl detta motsatsen, säger han.

Pontus Hammarlund