”Leif & Billy” pratar med SVT – om tredje säsong av succén

Drömmer också om en långfilm: ”Sätter ribban högt”

Tittarsiffrorna för andra säsongen av ”Leif & Billy” har varit långt över förväntan.

Humorduon pratar nu med SVT om en tredje säsong.

– Magkänslan säger att den blir av, säger Klas Eriksson.

Övergången från Youtube och ”Nordic hillbillies” till SVT och ”Leif & Billy” innebar först ett förväntat tittartapp. Men i den andra säsongen har Alfred Svensson, 26, och Klas Eriksson, 32, åter gått tillbaka till grundkonceptet med mer fristående avsnitt – och det har gett resultat.

Prognosen var att avsnitten skulle ses av en publik på mellan 60 000 till 100 000 personer linjärt. Resultatet blev långt mycket bättre än så.

Bara det första avsnittet sågs av runt 300 000 tittare. Samma avsnitt hade runt 120 000 visningar på SVT play efter en vecka.

– Det är extremt positivt och långt över förväntan. Nu när vi går på linjären får vi in tittare från en äldre målgrupp också, och det är verkligen svinskoj, säger Klas Eriksson som spelar Leif i serien och har övergripande ansvar för manus.

– Den här säsongen är det absolut bästa vi har gjort än så länge. Vi är sjukt nöjda faktiskt, säger Alfred Svensson som spelar Billy och sköter redigeringen.

Kan bli säsong 3 – och långfilm

Mycket tyder nu på att det blir en tredje säsong av den uppskattade humorserien om de två norrländska bröderna Öhman.

– Vi kan egentligen inte prata om det så mycket men vi ska träffa SVT snart. De intresserade, vi är intresserade och vi hoppas få till en deal, säger Svensson.

– Magkänslan säger att den blir av, fyller Eriksson i.

Många har också efterfrågat en långfilm med ”Leif & Billy”. Finns det sådana planer?

– Det är också något som vi har pratat om men det är en ganska lång process. Det finns i periferin och det är en dröm hos oss. Men vi skulle gärna göra någon säsong till först och samla på oss mer kunskap, säger Klas Eriksson.

– Jag är ganska säker på att det ska ske någon gång, förutsatt att vi fortfarande tycker att det är kul att göra ”Leif och Billy” då. Samtidigt är det lite svårt att göra långfilm och sedan göra serie igen eftersom man sätter ribban så högt, säger Alfred Svensson.

Just nu sänds den andra säsongen av programmet på SVT. Det sänds fredagar mellan 22.50 och 23.10 på SVT1 och finns tillgängligt på SVT Play.

Publisert:

LÄS VIDARE