Shirleys kläder är rekorddyra

NÖJE

Ingen schlager-dräkt har kostat mer - någonsin

LULEÅ

Här är Melodifestivalens fashionablaste scenkläder.

Aftonbladet kan i dag visa den dyraste dräkten i Melodifestivalens historia, signerad Lars Wallin.

- Jag är oerhört stolt att få bära den, säger artisten Shirley Clamp, 30.

Foto: HAR ARBETAT I VECKOR Shirley Clamp och designern Lars Wallin har lagt ner åtskilliga timmars arbete på dräkten med fransar, paljetter, pärlor och handsydd sidentopp. Priset är uppe i femsiffrigt - på väg mot sexsiffrigt - belopp.

Många spektakulära klädesplagg har passerat genom årens alla schlagerfestivaler.

Men frågan är om det någonsin lagts ner mer tid och pengar på en enda scenkostym än med Shirley Clamps.

Pärlor och paljetter

- Vi har jobbat i tre veckor på den här. Och vi blir förmodligen inte klara med det sista förrän på scenen på lördag strax innan sändningen börjar, säger designern Lars Wallin som ligger bakom kreationen.

Bara en del av tyget till byxorna kostar 4 000 kronor. Lägg därtill otaliga timmars arbete med att handsy sidentoppen med glaspärlor, paljetter och silkesfransar och priset är uppe i femsiffrigt på väg mot sexsiffrigt belopp.

- Egentligen är det vansinnigt med alla dessa detaljer och visst kostar det en hel del. Det måste vara den dyraste kreationen i Melodifestivalen. Men den kommer att passa Shirley perfekt, det är det viktiga, säger Lars Wallin.

Shirley Clamp själv kan knappt finna ord för sin stolthet att få bära mästerverket.

- Den kunde inte ha blivit bättre. Den passar till min låt och mitt framträdande på scenen eftersom det blir stora mäktiga rörelser tack vare fransarna trots att jag inte rör mig så mycket, säger hon.

Om hjärtesorg

Bidraget "Mr Memory" handlar om att gå vidare efter att ha fått sitt hjärta krossat.

- Jag är 30 år och vill inte visa upp bröst eller naket för att framhäva min kvinnlighet. Med de här kläderna räcker det med att visa en axel - meddelandet om en stark och stolt kvinna går fram perfekt.

Klas Lindberg