Peczynskis rädsla för terrorattentat inför bröllopet

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

I lördags gifte sig Dominika Peczynski och tidigare finansministern Anders Borg.

Men det fanns en oro inför vigseln som ägde rum på Judiska församlingen i Stockholm.

– Man vill inte gärna annonsera i förväg när man ska vara där, av säkerhetsskäl, säger Dominika Peczynski till Nöjesbladet.

På lördagen gifte sig sångerskan och entreprenören Dominika Peczynski med sin kärlek Anders Borg vid en romantisk ceremoni på Judiska församlingen i Stockholm.

En mörk slöja har dock legat över dagen. Dominika har tidigare uttryckt en oro för att vigseln skulle äga rum i just judiska synagogan.

Hon har inte ens velat att det ska stå någonstans var den ska äga rum av rädsla för attentat.

– Man vill inte gärna annonsera i förväg när man ska vara där av säkerhetsskäl. Jag tänker till exempel på Akilov som googlade på synagogor när han ville utföra sitt dåd. Det har varit sådana attentat i bland annat Danmark, Belgien och Frankrike så jag är skraj helt enkelt, har hon tidigare sagt.

Så sent som för ett par veckor sedan så sköt en man ihjäl elva personer i en synagoga i Pittsburgh i USA. Mannen skrek ”död åt alla judar” medan han utförde dådet.

Med tanke på det fanns det även en viss oro bland gästerna.

Per Schlingmann, tidigare partisekreterare för Moderaterna, känner med Dominika och det faktum att hon oroat sig för eventuella attentat.

– Jag förstår att Dominika har tänkt på det. Min livsfilosofi är att man inte ska oroa sig. Sedan måste man förstås vidta åtgärder och vara försiktig.

Tidigare arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin säger:

– Nu får man lägga oron på hyllan om man skulle ha någon.

Nyamko Sabuni, tidigare minister:

– Jag känner ingen oro idag och utgår från att det finns säkerhetsåtgärder vidtagna.

Europaparlamentarikern Fredrick Federley är av en annan åsikt.

– Jag känner oro varje gång jag går hit. Jag brukar vara här på olika jämna jubileum och frianden. Vid ett av dem, det var nog 90- årsjubileet, så tvingades överlevare gå bakvägen till festen på Berns. Så det är klart det finns en oro. Det finns säkert en hotbild också mot just det här bröllopet. Men vi måste kunna slappna av idag, vi kan inte göra något åt det. Ur det perspektivet är det viktigt att Dominika och Anders väljer att vara här trots eventuella hotbilder och inte backa från hot och hat.

Efter bröllopet var Dominika Peczynski lättad.

– Inget hände och det var väldigt bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE