Mede leder TV4:s största nöjessatsning någonsin: ”Jag har fått så härligt bra betalt”

Dyrare än ”Idol” och Talang” – ”Stjärnornas stjärna” hoppas fylla tomrummet efter Melodifestivalen

avTorbjörn Ek

Programmet är dyrare än ”Talang” och ”Idol”.

Nu hoppas TV4 att jättesatsningen ”Stjärnornas stjärna” ska fylla tomrummet efter Melodifestivalen – och locka miljonpublik.

Till sin hjälp tar man Mello-veteranerna Petra Mede och Edward af Sillén.

– Jag är så glad, för jag har fått så härligt bra betalt, säger Mede om övergången till SVT:s huvudkonkurrent.

Glöm ”Let’s dance”. Glöm ”Idol” och ”Talang”.

Stjärnornas stjärna” är TV4:s största nöjessatsning någonsin. Under åtta lördagar framöver ska några av Sveriges största artister tävla mot varandra och slås ut, en efter en.

– I ”Let’s dance” kan man slå på arslet och säga ”dans var inget för mig”, men i det här programmet kan de inte säga att ”sång var inget för mig”, för jo, det är ju det du livnär dig på, säger Petra Mede som programleder storsatsningen.

Värvat Eurovision-regissören

TV4 har lyckats värva både henne och regissören Edward af Sillén som tidigare gjort såväl Melodifestivalen som Eurovision song contest åt SVT.

”Stjärnornas stjärna” fyller också lägligt ut tomrummet efter just SVT:s flaggskepp Melodifestivalen varje lördagskväll på bästa sändningstiden 20.00 ända fram till veckan före finalen av Eurovision.

1 av 6 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Petra Mede framför expertpanelens Zhanna Hultén och Jan Gradvall i TV4:s storsatsning ”Stjärnornas stjärna”.

Formatet har bara sänts i Norge tidigare och pressen är stor på produktionen att lyckas. Inget annat än succé är godkänt i TV4-huset.

– När ”Idol” och ”Talang startade så kom de från en position där båda formaten var välkända och beprövade i många länder. De började också på en lite lägre nivå. Vi går fullt ut från start. Det har testats i ett land tidigare, Norge, men vi satsar ännu fetare. Vi har större scen, fler lampor, kändare artister. Vi har maxat i alla delar. Därför skulle jag säga att det är en av de största satsningarna på väldigt länge, säger TV4:s exekutiva producent Hans Abrahamsson.

”Kostar väldigt mycket pengar”

Innebär det också att det är dyrare att göra det här än ”Idol”?
– Det kostar väldigt mycket pengar att göra det här programmet, ja.

Just värvningen av Petra Mede och parhästen Edward af Sillén har varit en nyckel för att lyckas locka medverkande artister som Linda Pira, Ola Salo och Ace Wilder.

– Vi är sprickfärdiga av stolthet, det här känns fantastiskt, det är en stor fjäder i hatten. Vi älskar Petra, säger Abrahamsson.

Hur mycket TV4 behövt betala för att locka henne till sig vill hon inte gå in på.

– Du vet, de betalade tillräckligt, det var det som var så fantastiskt, säger hon med ett stort skratt.

”Jättejättenöjd med min lön”

Du tycker inte om att jag frågar om det?
– Jo, jag är så glad, för jag har fått så härligt bra betalt. Jag kan jättegärna säga att jag är jättejättenöjd med min lön, det är väl fantastiskt, den frågan svarar jag gärna på. Sen några exakta siffror det får du kanske inte, men det är också lite för att jag inte vet dem, för att det är min pappa och nån revisor som har hand om det.

Från TV4 är förväntningarna högt ställda. Men exekutiva producenten vill inte gå in på vilka krav hans chefer har vad gäller tittarsiffror:

– Jag förstår frågan och vi håller ju våra tittarmål internt, för oss är det en kommersiell affär också, så jag kan inte säga några siffror. Men personligen önskar jag att vi är på en nivå där det har sju siffror, över miljonen alltså, säger Hans Abrahamsson.

ARTIKELN HANDLAR OM