Mia Skäringer får höra om övergrepp – varje dag

”Vad ska jag göra när det hamnar i mitt knä?”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Mia Skäringer har pratat öppet om hur hon blivit våldtagen.

I gengäld öppnar många svenskar upp sig för henne.

– Det kan vara svårt för vissa historier är av så allvarlig sort, säger hon i ”Skavlan”.

Mia Skäringer ,41, har tidigare berättat om att hon blev våldtagen på en fest när hon var 16 år.

Hon har även tydligt ventilerat sina åsikter kring övergrepp och var en stor pådrivare till att rikta fokus mot metoo-kampanjen i höstas.

I fredagens ”Skavlan” är hon en av gästerna. I programmet berättar hon att hon nu får ta emot enorma mängder brev, mejl och meddelanden på sociala medier från människor som befunnit eller befinner sig i hemska situationer.

– Och jag får ju mycket av allvarligare sort som handlar om misshandel, våldtäkter, övergrepp och psykisk misshandel. Kanske ja, upp till två tre meddelanden varje dag från någon som lever i en relation där den blir utsatt för någon form av våld. Eller någon som har varit med om ett övergrepp eller som bor i ett skyddat boende, säger hon i programmet.

1 av 3 | Foto: SVT
I SVT:s ”Skavlan” pratar Mia Skäringer om breven och meddelanden hon får av människor som befinner sig i tuffa situationer.

”Vet inte vad jag ska göra”

Hon tror att många vänder sig till henne just eftersom hon själv varit öppen om sin egen historia.

– Jag vet inte om man känner att i och med att jag har berättat om vad jag varit med om är det ganska skönt att berätta för någon, och då är jag ju tillgänglig där.

Men att få ta emot dessa berättelser är inte lätt.

– För vissa historier är av så allvarlig sort att jag känner att jag vet inte vad jag ska göra med det här. Ska jag ringa polisen eller ska jag kontakta någon kvinnojour eller vad ska jag göra när det hamnar i mitt knä? säger hon i programmet.

”Skavlan” sänds på SVT1 på fredag klockan 21.

Publicerad:

LÄS VIDARE