Magnus Carlssons succéshow till Cirkus i Stockholm

Magnus Carlsson framför några av sina guldskivor.
Magnus Carlsson framför några av sina guldskivor.

På fredag har Magnus Carlsson turnépremiär för egna showen ”Från Barbados till Gamla stan”.

Nu avslöjar han att det blir en fortsättning i höst - på Cirkus i Stockholm.

– Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, säger han till Nöjesbladet.

Magnus Carlsson, 44, sammanfattar sina 25 år som artist med turnén ”Från Barbados till Gamla stan” som har premiär i Alingsås nu på fredag.

Och premiärnerverna har precis börjat spöka.

– Just nu är jag i det stadiet att jag inte kommer ihåg ett skit och tänker: ”Hur ska det här gå?”. Det är lite panik, säger han till Nöjesbladet.

Nära trettio städer ska besökas fram till den 12 maj, trycket på biljetterna har varit enormt och i stort sett alla föreställningar är utsålda.

– Ja, biljetterna har gått åt något så vansinnigt så jag känner en otrolig press på att leverera. Jag vill ju ge publiken valuta för pengarna, säger han.

– Samtidigt är det är ett projekt som är gigantiskt och förberett in i minsta detalj. Jag och dansarna har övat länge, videoproduktionerna har det jobbats med lika länge och de nya musikbakgrunderna är genomgångna. Så nu är det bara att köra.

Hur kommer det sig att du åker på turné utan musiker?

– Det är en tekniskt avancerad föreställning och för att kunna synka ihop ljud, ljus och bild på allra bästa sätt så blev det så. Det är inget konstigt nu för tiden att man inte har musiker. Kolla bara på Melodifestivalen, säger Magnus och skrattar.

– Men musiken står fortfarande i fokus vill jag poängtera, säger han.

I föreställningen sammanfattar han hela sin långa karriär från första hiten för tjugofem år sedan fram till i dag.

– Det blir en form av minnen med musik. På ett kul sätt. Från att jag var liten och sjöng fram till turnéminnen med Barbados och Alcazar, om Melodifestivaler och även Bert Karlsson dyker upp på ett hörn, säger han.

– Samtidigt så kommer jag öppna upp och visa lite fler sidor av mig än tidigare. För att få dynamik och tyngd i det hela så kommer jag även prata om en del svårigheter jag varit med om. Det blir en utmaning.

Har det varit ett tufft arbete?

– Jag var ganska bestämd på den punkten. Ska jag göra något på riktigt så vill jag bara inte stå och sjunga glittrig disco i två timmar. Även om det är skitkul. Jag vill utmana mig själv, men också låta publiken komma ett steg närmre mig än vad jag brukar bjuda in till.

På vilket sätt har musiken och dina gamla hits fått ny förpackning?

– Vissa låtar har jag ju turnerat med i tjugofem år. Några har åldrats bra. Andra inte. Varenda ton som spelas i showen är nyproducerad. Det är hitlåtarna men de är omarbetade och uppfräschade. Inte så till den milda grad att de låter som konstiga remixar men det kommer kännas fräscht.

I dagarna blev det också klart att ”Från Barbados till Gamla stan” förlängs i höst.

– Ja, jag får en fast scen och spelar showen på Cirkus i Stockholm till hösten. Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse. Jag måste nästan nypa mig i armen när jag tänker på det. Kan inte fatta det, säger han.

Genom åren har Magnus haft åtta bidrag med i Melodifestivalen, han har gett ut 24 album och nära 70 singlar, fått tre grammisar och har närmare fyrtio guld- och platinaskivor som hänger hemma på väggen.

Publisert:

LÄS VIDARE