SVT i dragkamp – om Henemark

Av: Helena Trus, Torbjörn Ek

Publicerad:

Christer Björkman kämpar för att återförena Army of Lovers

1 av 4
SCHLAGERAKTUELLAAlexander Bard, Dominika Peczynski, Camilla Henemark och Jean-Pierre Barda i Army of Lovers som nu kan återförenas i Melodifestivalen.

Alexander Bards diss mot Camilla Henemark även­tyrade återföreningen.

Nu kämpar Christer Björkman in i det sista för att rädda Army of Lovers schlagercomeback.

– Bard var tvungen att övertyga Camilla, annars fick det vara, säger en källa.

Hon har pekats ut som skandaldrottning och kunglig mätress. Och står nu överst på SVT:s och Christer Björkmans önskelista på artister i Melodifestivalen 2013.

Som Nöjesbladet tidigare skrivit har Camilla Henemark, 48, varit aktuell att tävla med trion Happy Hoes. Det blev känt via Expressen att hon även är högaktuell att tävla med 90-talsfenomenet Army of Lovers, som skulle återförenas för tävlingens skull.

Deadline på söndag

Det har resulterat i en dragkamp om Henemark.

– SVT sa till Bard att han var tvungen att övertyga Camilla, annars fick det vara, säger en källa med insyn.

Senast söndag kväll måste Christer Björkman ha alla 32 bidrag klara.

I måndags ska de inblandade ha samlats till ett avgörande möte för att få gruppens stjärnor Alexander Bard, 51, och Henemark att enas. Nu väntar SVT på klartecken från gruppen, som också består av Dominika Peczynski, 42, och Jean-Pierre Barda, 47.

Återföreningen är inte helt okomplicerad då Henemark lämnade gruppen 1995 under ett infekterat gräl.

– Det är klart att Army of Lovers slår högst. SVT vill ha Camilla, hon är den viktigaste, och nu har Bard gått med på att ta med henne i Army of Lovers, säger en annan person med insyn.

Är sviken

Dessutom ska Bards diss mot Camilla Henemark ha försvårat comebacken.

– Han tog inte kontakt med Camilla Henemark, i stället vände han sig till hennes kollega i Happy Hoes, Dominika Peczynski, som också varit med i Army of Lovers.

Camilla ska ha känt sig sviken.

– Hon hade nog tackat ja direkt om hon blivit tillfrågad, men nu känner hon att de andra gått bakom ryggen på henne och att det inte var förrän SVT krävde hennes namn i Army of Lovers som hon fick frågan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN