Rasistskandal i ’Fuskbyggarna’

avJakob Nilsson

NÖJE

Dementerar främlingsfientligt inlägg på Facebook

1 av 2
Medarbetaren dementerar nu indet främlingsfientliga inlägg sm publicerades på hans Facebooksida: ”Jag ställer mig inte bakom det”, säger han till Nöjesbladet.

En medverkande i "Fuskbyggarna" la upp ett främlingsfientligt inlägg på Facebook.

Han säger att kontot blivit kapat och att det inte är han som har skrivit det.

– Jag ställer mig inte bakom det. Det är inte mina åsikter, säger han till Nöjesbladet.

Matilda Snöwall.

"Klart att SD växer!!! Vi Svenskar är så jävla trötta på BMW åkande svartingar som går på socialbidrag!!!! UT MED ALLIHOP!!"

Så löd inlägget som dök upp i fredags kväll på mannens Facebook-sida.

Han är med i ett kommande avsnitt av TV4:s "Fuskbyggarna" – där Martin Timell och Lennart Ekdal hjälper familjer som drabbats av fuskande hantverkare. I programmet får de drabbade hjälp av olika byggbolag att reparera misslyckande byggen och mannen arbetar på ett av bolagen.

Han berättar att han upptäckte inlägget i söndags och då stängde ner sitt Facebook-konto.

– Jag anmälde det direkt till Facebook. Jag vet inte vad som har hänt. Det kom som en chock. Jag är fortfarande i chock. Jag har sett till att stänga ner så det inte blir mer dumheter.

Han säger att han också upptäckt att han "checkat in" på platser på Facebook som han inte har besökt.

”Vi tar självklart avstånd”

Matilda Snöwall är exekutiv producent för "Fuskbyggarna" på TV4. Hon säger att kanalen har valt att tro på mannens förklaring.

 – Han är förtvivlad av att inlägget har skrivits i hans namn. Vi har ingen anledning att betvivla det. Vi tror på det han säger, men vi tar självklart starkt avstånd får uttalandet.

Hon säger att programmet kommer att sändas som planerat.

–  Vi gör alltid en noggrann bolagskoll på de som medverkar i programmet. Det här är en underleverantör vars arbete i programmet utförts på ett professionellt sätt, det har inget med hans åsikter att göra. Vi kommer att sända programmet.

Kan man ha vilka åsikter som helst så länge man gör det bra jobb?

– Det blir ju en hypotetisk fråga eftersom han har tagit avstånd från uttalandet. Det är inget man kan svara på generellt. Vi tar självklart starkt avstånd från främlingsfientliga uttalanden.