Little Great Things har schlager i familjen

avFrida Söderlund

NÖJE

Bennys barnbarn tävlar – 40 år efter ’Waterloo’

1 av 5

Varken familjen Grönvall eller farfar Benny Andersson kommer att vara på plats.

Little great things vill stå på egna ben.

– Våra föräldrar vet vikten i att få ha sin egen tid, säger sångaren Charlie Grönvall.

Rockgruppen Little ­great things debuterar i Melodifestivalen med sin ”Set yourself free”. Efter en förfrågan från SVT tackade bandet, som består av Charlie Grönvall, Felix Grönvall, Adam Dahlström och Cristoffer Wernqvist, ja när de kände att de hittat rätt låt.

”En allvarlig ton”

– Vi ville spela upp ­någonting som kändes bra i det här sammanhanget och det här känns verkligen så, säger sångaren Charlie Grönvall.

– För mig har musik varit ett sätt att tänka och se på livet. Låten har en allvarlig ton och handlar om våld i nära relationer. För oss betyder den enormt mycket.

Bröderna Grönvall, som är söner till Nanne och ­Peter Grönvall och barnbarn till Benny Andersson, står på scenen med bandet 40 år efter att Benny vann tävlingen med ­ABBA och ”Waterloo”.

– Vi tänker inte så mycket på det. Det är bara så mäktigt och magiskt att få göra det vi gör. Vi har ­jobbat på det här så länge, ­säger Charlie.

”Gör vår grej”

Ingen ur familjen kommer att sitta i publiken i kväll, i stället tar bandet chansen att stå på egna ben.

– De har mycket annat för sig, men kommer absolut att kolla och heja. Jag tror att de känner det också, att nu går vi upp och gör vår grej. Jag tror att de har ­respekt för det, säger Charlie.

– Framför allt mamma och pappa har varit i samma situation själva på det sättet, de vet vikten i att få ha sin tid.

Träffades i skolan

Little great things bildades 2009 i Stockholm när tre av medlemmarna träffades på Rytmus musikgymnasium. Bandet består av Charlie Grönvall, sångare, gitarrist, Felix Grönvall, trummis, Cristoffer Wernqvist, basist, och Adam Dahlström, pianist.

ARTIKELN HANDLAR OM