”Top chef”-deltagare död i cancer

Fatima Ali: Skrev avskedsinlägg på Instagram

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Den tidigare ”Top chef”-deltagaren Fatima Ali drabbades av skelettcancer strax efter inspelningen 2017.

De senaste åren har hon dokumenterat sin sjukdom på sociala medier och pratat om den i ”Ellen Degeneres”.

Nu rapporterar flera medier att hon har dött, 29 år gammal.

Fatima Ali medverkade i den 15 säsongen av det amerikanska kock-programmet ”Top chef” och röstades fram som en av publikfavoriterna.

Men kort efter inspelningen 2017 drabbades hon av skelettcancer. Hon friskförklarades året efter men fick i november 2018 beskedet om att cancern kommit tillbaka. Läkaren berättade då att hon bara hade ett år kvar att leva.

Fatima Ali har hela tiden varit öppen med sin sjukdom och dokumenterat om den på sociala medier.

I november förra året medverkade hon i talkshowen ”The Ellen Degeneres show”, där hon berättade om att hon börjat beta av saker från sin ”bucket-list”. Hon fick 452 000 kronor för att kunna uppfylla sin önskningar, som bland annat var att besöka världens bästa restauranger.

1 av 4 | Foto: BRAVO
Fatima Ali.

”Jag vet att det var länge sedan jag postade ett inlägg och några av er har kanske undrat varför. Jag är sjuk och tyvärr blir jag allt sjukare. Just nu behöver jag bara böner, enkla böner. Jag hoppas, för en önskan lägger alltid ansvar på den andra, att du på något sätt kan finna förlåtelse i ditt stora hjärta ifall jag någon gång har sårat dig”, skrev hon i sitt sista inlägg på Instagram 11 januari.

Fatima Ali blev 29 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN