Ola kommer sist

avChristoffer Röstlund Jonsson

Om spelbolagen och läsarna får rätt

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Även Ola bär skor av det kända- märke som satt Anna Bergendahl i klistret. ”Jag har fått dem av en kompis som har skobutik, så det är ingen regelrätt sponsring. Om jag kommer att ha dem i finalen? Nej.”

Varken Nöjesbladets läsare- eller vadslagningsbolagen tror på honom.

Men det bekommer inte Ola. Han är van.

– Jag är en underdog och är trygg i det.

Flickidolen kastar en blick på läsarnas topplista inför finalen i Melodifestivalen. Ser sitt namn längst ner i botten. Vänder bestämt tidningen upp och ner och utbrister på sin karaktäristiska skånska:

– Så här ska det se ut!

Sedan skrattar han. Ola, som medverkar i Melodifestivalen för andra gången, tar alla mätningar, vadslagningsodds och listor med en klackspark. Han hamnar sist överallt, vilket är ”väldigt väntat”.

– Under hela min karriär så har jag alltid varit en underdog. Inte många har tippat mig som vinnare. I Örnsköldsvik var jag plötsligt favorit. Det var som att ta på sig helt nya kläder, säger Ola till Nöjesbladet.

”Salem är bäst”

Han håller dock med Nöjesbladets läsare på en punkt: det kommer att stå mellan de fyra översta.

– Det är inte orimligt att det blir Anna, Salem, Darin eller Eric som vinner. Själv tycker jag att Salem är bäst.

Att slå från under-läge skapar en trygghet hos honom, även om han erkänner att ”alla vill väl vara högts upp på alla listor”.

– Och visst, jag kanske kommer sist men då har jag i alla fall haft jävligt roligt.

Hans låt ”Unstoppable” är den tredje mest radiospelade av alla bidrag. Och hans fans har – trots allt – fört honom till final nu på lördag. Nere i Skåne bedriver- hans kör, som han ledde till seger- i ”Körslaget” 2009, en kampanj för honom. De är ute och sjunger- på gatorna, delar ut korv och flyers och uppmanar folk att rösta på Ola.

Känner ingen press

Vid sidan om den allmäktiga Melodifestivalen skriver den

forna ”Idol”-artisten på sitt tredje album tillsammans med pro-du-cen-ten Alex-ander- Kronlund. Materialet beskrivs som ”spretigt men pop”. Tio månader har gått, sex

låtar är klara. Ingen stress, ingen- press, inget tvång att rida på Melodifestivalens svallvågor. Den än så länge titellösa skivan släpps efter sommaren.

Stressar inte fram skivan

– Många kommer att släppa nu, så snabbt som möjligt. Jag gillar inte att arbeta på det sättet. Alla låtarna ska sitta där de ska och jag ska vara nöjd. Kommer skivan en vecka, ett halvår eller ett år efter Melodifestivalen… Tja, det spelar ingen roll.

ARTIKELN HANDLAR OM