Fixa catwalklooken på hemmaplan

1 av 2 | Foto: Erin Wasson ville ha en galen look på catwalken med ett vildvuxet ögonbryn.
NÖJE

Erin Wasson i all ära, en tisdag på jobbet känns kanske inte olikfärgade ögonbryn som den bästa idén. Vi lät Maybellines makeupartist Linda Mehrens fritt tolka den galna New York-looken. Här är hennes version.

LINDA MEHRENS BÄSTA TIPS

Använd en lätt foundation med fuktgivande egenskaper. Många tror att de har fet hy för att den blir blank under dagen, men det är hudens sätt att kompensera. De flesta har för torr hy.

Undvik att pudra hela ansiktet så får du mer liv och lyster i hyn. Ett fast puder används för att matta ner och ett löst för att fixera din foundation.

En bra pensel ska hålla i 10-15 år, så det är en bra investering. Svampapplikatorerna som följer med ögonskuggorna kan ge ett fläckigt resultat. Med en pensel blir det jämnare och övergångarna finare.

Rouge ska alltid läggas från den högsta punkten på kindbenet. För en klassisk look: skvätt bakåt och uppåt. För en fräsch, ”nyjoggad” look: arbeta bakåt och utåt.

Genom att applicera mascara med en pensel på underfransarna undviker du svarta streck och kladd under ögat.

Med en ögonbrynspenna ska du måla mot hårets riktning så färgen fastnar i alla småhår för ett naturligt resultat. Med en skugga kan du måla vilket håll som helst.

Smink håller väldigt länge. Men luktar det härsket så släng. Det viktiga är att rengöra alla redskap ofta så slipper du bakterier. Använd en vegetabilisk tvål som inte torkar ut håren på penslarna för då kan de brytas av.

Varje gång du använder mascaraborsten så torkar den lite och torra partiklar kan regna ner på kinderna. För att slippa det och få mascaran att hålla längre kan du tvätta borsten då och då.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode