Bengtzing till Melodifestivalen

Fyra artister klara

Swingfly, Olle Jönsson i Lasse Stefanz, Linda Bengtzing och Pernilla Andersson ska fajtas om en plats till Eurovision Song Contest.
Swingfly, Olle Jönsson i Lasse Stefanz, Linda Bengtzing och Pernilla Andersson ska fajtas om en plats till Eurovision Song Contest.

Linda Bengtzing är klar för Melodifestivalen 2011. Hon deltar med låten "E de fel på mig", skriven av Pontus Assarsson, Thomas G:son och Jörgen Ringqvist.

– Jag har redan druckit champagne!

Det blir Bengtzings fjärde gång i Melodifestivalen, senast tävlade hon 2008 med låten "Hur svårt kan det va?" Den här gången är sångerskan segerviss.

– Ingen kommer att bli besviken på den här låten. Den är Bert Karlssons våta dröm - och min, berättar en uppspelt Linda Bengtzing.

Förälskelse

Låten, som handlar om att leva ett tryggt liv men ändå drömma om något annat, spelades in ett dygn innan alla bidrag skulle vara inskickade till SVT.

– Jag fick kasta över mitt barn till min bror mitt i fredagsmyset och sticka hem till G:son. Det var en omedelbar förälskelse när jag hörde låten. Samma direkta kärlek som när man får barn.

På torsdagen presenterade SVT ytterligare tre artister som är klara för tävlingen. Pernilla Andersson, just nu aktuell med soloalbumet "Ö", tävlar med egna låten "Desperados".

Dansbandsveteraner

Dansbandsveteranerna Lasse Stefanz låt "En blick och något händer" är skriven av låtskrivartrion Alexander Bard, Ola Håkansson och Tim Norell. Samma trio skrev Tommy Nilssons vinnarlåt "En dag" 1989.

Klar är även rapparen Swingfly, vars låt "Me and my drum" är skriven av Teron Beal, Patrik Magnusson och Johan Ramström.

– De här fyra artisterna visar upp den musikaliska spännvidd som Melodifestivalen eftersträvar och alltid har eftersträvat, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman i ett pressmeddelande.

Björkman har fått större makt att välja bidrag till nästa års tävling. Han får ensam utse 15 artister och låtar. SVT vill dock inte uppge om de fyra första bidragen är Björkmans val eller kommer från det vanliga juryarbetet.

TT Spektra

Publisert: