’Sexlivet blir bara bättre’

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

”Sex and the city”- stjärnan Kristin Davis är långt ifrån pryd

NEW YORK. I ”Sex and the city” är Kristin Davis tillknäppt sexuellt.

Privat är hon tvärtom.

– Sexlivet blir bara bättre och bättre, säger skådespelerskan när Nöjesbladet träffar henne i New York.

Bröt sig loss Kristina Davis växte upp i den konservativa amerikanska södern. ”Jag kände mig som en rebell. Jag blev skådespelerska och stack därifrån”, säger hon.
Foto: Magnus Sundholm
Bröt sig loss Kristina Davis växte upp i den konservativa amerikanska södern. ”Jag kände mig som en rebell. Jag blev skådespelerska och stack därifrån”, säger hon.

För den som förväxlar skådespelerskorna med rollfigurerna i filmserien kan det här bli förvirrande. Uttalandet låter snarast som något som Kim Cattralls Samantha skulle ha sagt.

Davis Charlotte är ju den som får ligga minst.

– Jag har inget gemensamt med min rollfigur, säger Kristin Davis, 45, och skrattar.

Särskilt inte när del två tar vid, då Carrie, Charlotte, Miranda och Samantha både privat och professionellt befinner sig vid ett av livets stora vägskäl.

– Jag känner mig absolut inte instängd av omgivningen. Jag gör rätt mycket vad jag vill.

En del av det hon gör skulle få Charlotte att svimma.

– Jag älskar att hoppa fallskärm.

Allvarligt?

– Jag gör det inte när jag filmar, eftersom det inte är populärt. Men jag gör det när jag är ute och reser. Hittills har jag hoppat tre gånger.

Ingen press

Charlotte brottas med bilden av det perfekta familjelivet. Har inte du som är singel känt av samma press någon gång?

– I så fall mer när det gäller yrkesbiten. Mina mål har inte varit att ha den perfekta mannen, det perfekta bröllopet, de perfekta barnen.

Aldrig?

– Jag växte upp i södern och där är det väldigt viktigt hur man ser ut, att man är sminkad varje morgon. Jag kände mig som en rebell. Jag blev skådespelerska och stack därifrån.

Med den bakgrunden känns det bara passande att hon hamnade i ”Sex and the city”, serien som anses ha förändrat bilden av ensamstående kvinnor.

Ovanlig skildring

– Att serien tillskrivits sån betydelse beror nog på att den när vi började var en röst som inte fanns representerad vare sig på film eller i tv.

Hur menar du?

– Den ensamstående kvinnan – en framgångsrik, oberoende kvinna som hade val, som kunde göra vad hon ville och som var stolt över det. Det finns fortfarande inte tillräckligt med filmer och tv-serier där kvinnor är tillsammans som kompisar och har vanliga liv.

När insåg du att ni gjorde var stort?

– När vi hamnade på omslaget till Time Magazine med rubriken ”Vem behöver en make”. Nu har jag omslaget inramat hemma på väggen (skratt).

”Vet vad man vill”

Du sa tidigare att sex är bättre efter 30. Hur var det innan och hur är det nu, när du passerat 40?

– Det kan vara svårt för kvinnor i 20-årsåldern eftersom det tar ett tag att lära känna kroppen. När man är 30 vet man mer vad man vill.

Och efter 40?

– Man känner sig inte så krävande. Man väljer sina tillfällen och känner sig mer bekväm i sitt eget skinn.

Gör du det?

– (Skratt) Jag klagar inte.

Publicerad: