Helena Bergström om Flincks rumpgrepp

avAndreas Hansson

”Sexuella trakasserier måste vi prata om”

Foto: TV4
Helena Bergström stöttade vännen Thorsten Flinck efter skamgreppet men passade också på att ge honom en känga.

Nu kommenterar programledaren Helena Bergström vännen Thorstens Flincks skamgrepp på Gina Dirawis rumpa i Melodifestivalen i lördags.

 – Det var åt helskotta att göra sådär, sade hon i Efter tio på onsdagen.

Foto: TV4
”Det var dumt, har jag sagt” sa Malou von Sivers i ”Efter tio” på onsdagen.

Det har varit starka reaktioner efter Thorsten Flincks rumpgrepp på programledaren Gina Dirawi under Melodifestivalen i lördags.

På Twitter stormade bland andra tv- och radioprofilen Cissi Wallin: ”Rösta inte på sexistisk gubbjävul. Det är som att okej:a tafs, som de facto är ett lagbrott”. Programledaren Malou von Sivers kom till Thorsten Flincks försvar: ”Coola ner dig nu.” och fortsatte: ”Är gubbslem, vidrig gubbe o.s.v. också bara ironi? Och hur långt kan man gå om man kallar det ironi. Jag kallar det mobbning.”

”Åt helskotta att göra så”

På onsdagsförmiddagen gästade Thorsten Flinck Malou von Sivers i TV4:s "Efter tio". Med var också programledaren och vännen Helena Bergström som både stöttade och gav Thorsten en känga:

– Jag tycker förstås att det var åt helskotta att göra sådär. Men jag känner ju Thorsten och vet att han står upp för utsatta grupper. Sexuella trakasserier måste vi prata om. Det är synd att det hände, men det är en debatt som är bra.

Påhoppad av kollegorna

Thorsten Flinck har själv skrivit om händelsen i Nöjesbladet och var ångerfull i ”Efter tio”:

– Det var givetvis jättedumt, men på ett sätt bra att det pratas om det. Jag har sett rejäla skamgrepp där ingen har reagerat.

Han berättar också att mediestormen tagit honom hårt:

– Jag blev väldigt ledsen, jag har kämpat mot det här i 25 år. Sedan är det många kollegor i artistvärlden som gör sig lustiga på min bekostnad och det kan man bli väldigt ledsen för.

ARTIKELN HANDLAR OM