Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Schlagersångaren dömd för olaga hot

Sökte upp 45-åring som begått brott mot släkting

VILLKORLIG DOM OCH BÖTER Jimmie Strimell, som gör schlagerdebut i kväll med bandet Dead By April, dömdes förra året för att ha hotat en 45-årig man till livet. ”Det är inget jag är stolt över”, säger sångaren.
VILLKORLIG DOM OCH BÖTER Jimmie Strimell, som gör schlagerdebut i kväll med bandet Dead By April, dömdes förra året för att ha hotat en 45-årig man till livet. ”Det är inget jag är stolt över”, säger sångaren.

VÄXJÖ. En tragisk historia ledde till ett olaga hot.

Dead By April-sångaren Jimmie Strimell dömdes till villkorligt.

– Det är inget jag är stolt över men jag tror vem som helst hade agerat likadant om någon man håller av råkat ut för något omänskligt, säger Jimmie Strimell.

Rockbandet Dead By April från Göteborg uppträder för första gången i Melodifestivalen i kväll.

För ett år sedan dömdes sångaren i bandet, Jimmie Strimell, 31, för olaga hot.

Nu berättar han för Nöjesbladet om julafton 2009 då han åkte hem till en 45-årig man och hotade honom till livet. Anledningen var att mannen tidigare begått ett allvarligt brott mot Strimells släkting.

Det olaga hotet ledde till att Strimell fick en villkorlig fängelsedom. Dessutom skulle han få betala ett skadestånd på 5 000 kronor till mannen.

– Jag blir arg bara jag tänker på vad min släkting råkade ut för, säger Jimmie Strimell till Nöjesbladet.

”Det var omänskligt”

– Det här är något otroligt sorgligt som är svårt att tala om. Det är inget jag är stolt över men jag tror att vem som helst hade agerat likadant om någon man håller av råkat ut för något omänskligt och fruktansvärt, skriver Jimmie Strimell i ett sms.

I domen skiljer sig Strimells och 45-åringens versioner åt och ord står mot ord. 45-åringen hävdar att Strimell stannade i flera minuter i lägenheten där han gapade och hotade, medan Strimell menar att han lämnade lägenheten efter 20 sekunder.

Tingsrätten i Göteborg bedömde att en villkorlig dom skulle räcka eftersom det inte fanns någon särskild anledning att tro att Strimell skulle fortsätta begå brott eftersom han var ostraffad.

I kväll uppträder Dead By April med låten ”Mystery” på Melodifestivalen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN