Stjärnkockens syster med i ”Sveriges mästerkock”

Erika Jureskog: ”Nu ska jag fanimig in i rampljuset”

Matlagning verkar ligga i släkten hos familjen Jureskog.

I årets ”Sveriges mästerkock” deltar stjärnkockens Johan Jureskogs syster, Erika Jureskog.

– För mig är familjen viktigast så som hon lyckas göra en kometkarriär finns det ingen som kommer att vara lyckligare än jag, säger Johan Jureskog till Nöjesbladet.

Erika Jureskog, 36, är en av deltagarna i ”Sveriges mästerkock”. Och kanske klingar hennes efternamn bekant? Hon är mycket riktigt släkt med stjärnkocken Johan Jureskog.

I säsongspremiären av programmet dyker hon upp och försöker imponera på juryn med danska krebinetter med råstekt potatis och persiljestuvade grönsaker.

– Just för att Johan är min bror är det klart att jag kör mitt eget race. Men jag är ganska säker på att juryn grillar mig lite hårdare än vad de gör med de andra, säger hon i programmet.

Årets jury består precis som tidigare av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing. Och Erika Jureskog är bestämd när det kommer till att lyckas.

– Nu ska jag fanimig in i rampljuset.

”Hålla huvudet kallt”

Johan Jureskog uppger att hans syster är den största matfantast han känner.

– Det här har ju varit hennes dröm i många år. Vi får se om det är en fördel att heta Jureskog eller inte, säger han till Nöjesbladet.

Har du givit henne några speciella tips?

– Det gäller att hålla huvudet kallt och att inte vara sämst. Och att försöka laga mat som man förstår. Och visa sin matprofil.

Känner du något hot från Erika som att ”tänk om hon blir en bättre kock än mig”?

– För mig är familjen viktigast så som hon lyckas göra en kometkarriär finns det ingen som kommer att vara lyckligare än jag.

”Sveriges mästerkock” har säsongspremiär på TV4 klockan 20:00 den 10 januari.

Publisert:

LÄS VIDARE