Tommy Körberg bantar igen – med PT och glass

”Jag äter det som är gott, det är det som är det farliga”

NÖJE

Förra bantningsförsöket blev en flopp.

Nu tar Tommy Körberg, 69, nya tag och satsar på att gå ner i vikt igen.

– Jag äter det som är gott, det är det som är det farliga, säger han.

För ett år sedan beskrev han sig själv som ”överfet” och siktade på snar viktnedgång.

Sedan dess har siffrorna på vågen inte rört sig nämnvärt. Nu börjar Tommy Körberg banta igen och det nya viktmålet sattes vid årsskiftet.

– Mitt nyårslöfte var att gå ner sju kilo. Jag har fjorton kvar, säger han glatt till Nöjesbladet på galapremiären av Pixar-filmen ”Coco”.

Hur går det ihop?

– Det gör inte det.

Vill svettas mycket

För att försäkra sig om tappade kilon har den folkkäre artisten anlitat en personlig tränare.

– Jag har börjat på gymmet nu igen. Men det blir sådär, jag sitter mycket hemma nu. Då får jag tvinga mig till gymmet. Jag har en PT, annars skulle jag fuska.

Vad tränar du?

– Ja, allting! Jag ser till att jag får svettas så mycket som möjligt för man tappar visst några hekto då har jag hört. Det syns inte men jag har hört att det ska vara bra.

”Har blivit ett glassfreak”

Sedan några månader tillbaka har han dragit ner rejält på alkoholkonsumtionen. Men när det gäller maten är det svårare att stå emot suget.

Tänker du på vad du äter?

– Aldrig. Jag äter det som är gott, det är det som är det farliga. Eftersom jag inte dricker så mycket alkohol längre så har jag blivit ett glassfreak. Häagen-Dazs gör en förmögenhet på mig.

Körberg har tidigare berättat att han varit dålig på att hantera alkohol och att två glas vin ofta slutat med två flaskor. Att trappa ner på drickandet gick lättare än han trodde.

– Jag tar något glas kanske men jämfört vad jag gjorde tidigare så är det en minimal utsvävning. Man måste bestämma sig, säger han.

Fem kända svenska diabetiker 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM