Flyktingkatastrofen

Morgan Allings vrede mot SD-väljarna

Av: 

Dante Thomsen

NÖJE

”De förminskar, hånar och förlöjligar”

Morgan Alling har fått nog. Skådespelaren anser att den ”Sverigevänliga” rörelsen på nätet bemöter flyktingkatastrofen i Europa med iskyla.

– Man ser människor som far illa och sedan kommer någon och spottar på ens engagemang, säger han till Nöjesbladet.

De senaste dagarna har känslorna och debatten blossat upp kring flyktingkatastrofen.

Många är berörda, inte minst av bilden på den döda treåringen Alan Kurdi.

Men debatten präglas också av hatiska inlägg.

Skådespelaren Morgan Alling har fått nog av dessa kommentarer och kritiserar nu den ”Sverigevänliga rörelsen” i ett känslosamt Facebook-inlägg.

– När jag skriver att jag blir berörd över ett barn som ligger död med ansiktet i sanden då kommer en uppsjö med kommentarer om att det är ”snyftreportage”, ”pappan får skylla sig själv”, ”bättre död där än våldtäktsman här”. Det är alltid från samma människor. Den känslokalla kylan. Till 100 procent är det en patriotiskt Sverigevänlig rörelse som röstar SD och som förminskar, hånar och förlöjligar människors kamp för överlevnad, skriver han.

”En brun sörja som inte har känslor”

Morgan Allings inlägg har fått mycket stor spridning på Facebook. Till Nöjesbladet säger han att han fått nog av de rasistiska och främlingsfientliga kommentarerna på nätet.

– När Alan Kurdi dog fick plötsligt Sverige ett ansikte på flyktingkatastrofen. Men när jag ser hur folk som blir berörda skriver texter och lägger ut bilder så kommer alltid de där kommentarerna om att han var bidragssökande. Och just att man signerar med ”SD forever”. Det är en sådan brun sörja av människor som inte har några känslor, säger han och fortsätter:

– Jag blir ledsen över det men jag kan inte stå och argumentera med dem. Det är som att övertyga en homosexuell om att det är bättre att vara ihop med en tjej. Är man rasist och främlingsfientlig så är man. Jag tänker inte stånga mitt huvud blodig mot detta, jag måste lägga min energi på att hjälpa.

”De är sjukt organiserade”

Morgan Alling berättar att han är van vid att få liknande kommentarer.

– Även om jag skriver om något som inte har med SD att göra utan något som bara handlar om medmänsklighet så kommer de. De är så sjukt organiserade. Det börjar jag bli trött på. Vad fan, tyck vad ni vill men lämna oss andra i fred. De säger att de vill hjälpa dem där nere och nu när hela Sverige hjälper till gnäller de ändå, säger han och fortsätter:

– Alla som gnäller på mina olika uppdateringar röstar på samma parti och säger exakt samma saker. Och jag ser inte någon inom SD-gruppen som säger att ”nu får ni fan ge er”. Och när vi säger att vi måste hjälpa till är man ”landsförrädare”. Men vad fan då är jag väl det. Nu är det en liten pojke som behöver hjälp där nere.

Morgan Alling säger samtidigt att han egentligen ”skiter i SD”.

– Jag är intresserad av att stärka de som vill hjälpa till. Den bruna högern kommer alltid gnälla och vi kan inte slösa bort vår energi på det, säger han och tillägger:

– Nu får jag väl mordhot för att jag säger det här, de är ju galna. Men det är så hemskt, man ser människor som far illa och sedan kommer någon och spottar på ens engagemang. Visst, ni vill inte hjälpa till men kom inte och gnäll på oss som vi vill göra det.

Följ Nöjesbladet på Facebook

Här är Morgan Allings inlägg i sin helhet

När jag skriver att jag blir berörd över ett barn som ligger död med ansiktet i sanden då kommer en uppsjö med kommentarer om att det är "Snyftreportage", "Pappan får skylla sig själv", "Bättre död där än våldtäktsman här" Och det är alltid från samma människor. Den känslokalla kylan. till 100% är det en patriotiskt Sverigevänlig rörelse som röstar SD som förminskar, hånar och förlöjligar människors kamp för överlevnad. Och dessutom nu börjar skylla katastrofen på våra politiker: "Hade vi inte haft så generös flyktingpolitik hade de aldrig dött - Det är Landsförrädare som Reinfeldts och Löfven och PK som ska ha skulden". Men känslokylan att inte förstå varför människor flyr så konstig. Förstår man verkligen inte varför människor flyr? "Hade han inte flytt hade hans pojke levt", som nån skrev. Det är lätt att sitta i sitt trygga Sverige och säga: "Jag skulle nog vara kvar och ta det lugnt istället för att utsätta mina barn för fara". Jag gissar att Vi/Du kanske skulle reagerat annorlunda om du inte haft nånting. Ditt hus bränts ner. Alla dina kläder, dina minnen. Ingen mat. Ingenstans att ta vägen. Du vandrar längst vägarna, sover i diken. Lugnar ditt barn att inte vara rädd men Blir tillfångatagna av ISIS-mördarsekt. Blir torterade. Ser hur din fru blir våldtagen. Dina barn misshandlade. Och så får du dina tänder utdragna. Du ser samtidigt hur 100.000 människor vandrar längst vägarna i ditt hemland. De har fått sina barn våldtagna, blivit torterade. För att de har fel hudfärg, fel religion, fel sexuella läggning. Du ser människor som gråter och gråter. Apatisk människor som inte vill leva. Längst vägarna ligger folk döda, rånade, lemlästade. Jag skulle vilja vara där när du säger till din familj: "Jag tror det är bäst att vi stannar här". Jag börjar bli trött på gnället på oss som hjälper. Vill nån inte hjälpa, ställ dig i hörnet då och låt oss som vill hjälpa göra det. Stå inte bakom och gnäll.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Flyktingkatastrofen

Morgan Alling

Sverigedemokraterna