Småtrevligt mest hela tiden

Så bra var Brynolf & Ljung – Hokus Pokus Motherf*ckers

Trollkarlar roar, imponerar och irriterar.

Duon Peter Brynolf och Jonas Ljung har ännu lite kvar, innan de gör något av det till hundra procent.

Såg nypremiären på Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts succéshow ”Ägd” i fredags. Smart, roligt och tankeväckande om vår inställning till pengar. I ett nummer, lite sådär i förbifarten – det är hela tiden vad som sägs om pengar som är det viktiga – trollar Schyffert fram och bort champagneflaskor och ölburkar.

Oerhört irriterande. Hur gjorde han?

Trolleri väcker verkligen högst blandade känslor. Man vill veta hur de gjorde och ändå inte. De där amerikanska programmen som Kanal 5 har visat där det avslöjas hur de dyrbara trollerieffekterna fungerar, har man försökt tänka bort…

Brynolf & Ljung har gjort sig ett namn via eget program i TV 4 och medverkan i diverse andra program. De har även uppträtt på åtskilliga scener utomlands.

De vänder sig till en vuxnare publik än Tobbe Trollkarl, men är yngre, coolare och har betydligt mer attityd än Joe Labero, med sitt looki looki-tjat.

Nu har de egen krogshow i Stockholm. 90 minuter av fingerfärdighet, psykologisk vilseledning, specialeffekter och humor. De har fått hjälp till sin magishow av veteraner som Hans Marklund, Jennie Widegren (dansgruppen Bounce), Henrik Schyffert och Morgan Alling.

Det är småtrevligt mest hela tiden, de har charm och utstrålning och humor, men det lyfter lite för sällan. Är lite småsegt emellanåt.

Några nummer imponerar, men de skulle behöva några till med Åh fan- och Hur gjorde de det där?-faktor.Blir inte ens irriterad, då ett utbrytningsnummer går att avslöja ur den vinkel där jag sitter.

Har inte sett veteranen i den svenska trolleribranschen, Joe Labero, på ett bra tag. Och hans humor kändes åldersstigen redan när han började. Men när det gäller fingerfärdighet och effektfyllda trollerinummer, är han fortfarande bra mycket vassare än Brynolf & Ljung.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN