Fred på jorden genom kalsonger!

NÖJE

Björn Borg vill skapa fred med hjälp av avlagda underkläder

I samband med FN-dagen tar svenska modeföretaget Björn Borg nu ett nytt grepp i hopp om mindre krigande på vår jord. I sin nya internationella kampanj uppmanar företaget nämligen världens konsumenter att skicka gamla underkläder till världens krigförare.

Foto: Björn Borg fick tidigare i år ett hederpris för sin stil genom åren, nu ska hans klädmärke skapa fred på jorden.

Det är med hjälp av avlagda underkläder och internet som modeföretaget Björn Borg nu vill att såväl svenskar som folk från jordens alla hörn ska göra sin röst hörd. I företagets nya kampanj Peace on Earth eller fred på jorden uppmanar de jordens befolkning att skicka in sina avlagda underkläder till företaget. Björn Borg kommer sedan att skicka berget med gamla underkläder vidare till världens mest impopulära krigförare.

- Det är ett positivt sätt att sätta en viktig fråga i fokus och som modeföretag vill vi göra detta med glimten i ögat, säger Björn Borgs vice vd Jimmy Johansson.

För att bestämma vem som ska få underklädesberget dumpat på sin trappa ber Björn Borg jordens invånare om hjälp. På sin hemsida har företaget lagt ut ett formulär där vem som helst kan nominera vem de tycker ska få lasset med kasserade underkläder.

Från och med onsdagen den 24 oktober kan man följa omröstningen via företagets hemsida och se vem som löper störst risk att få ett kalsongberg på sin farstubro. Det finns inget slutdatum för initiativet utan det kommer att gå att nominera krigförare löpande.

Kalsonger som protest

Kalsonger har även tidigare använts i avskräckande syfte. Konstnärerna Bigert&Bergström skapade stor debatt 1998 när de under namnet Insyn hängde upp nerbajsade kalsonger i ett skyltfönster. Det var ett sätt att protestera mot dödsstraffet.Diskussionen eldades på ytterligare när Usas president Bush beodrade avrättning av den första kvinnliga fången på 100 år just under pågående utställning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode