Vilken stilig fest!

NÖJE

Cafés stora modepris delas ut på stjärnspäckad gala

För femte året i rad delar tidningsmagasinet Café ut sitt årliga modepris. Priset räknas numera som det tyngsta modepriset av alla inom herrmode, och allt började egentligen med Björn Borg.

Foto: Cafés Daniel Lindström.

Björn Borg har sedan starten av tidningen Café haft en central plats på redaktionen. Bilder på stiliga män kom och gick men när en bild på sveriges störste idrottsman kom i omlopp stannade allt arbete.

– Han var så snygg, så cool, hela redaktionen blev tagen av hans stil både som spelare och som privatperson. Det nya priset är en hyllning till honom, säger Cafés modechef Daniel Lindström om Björn Borg.

Specialpris till Borg

Mannen och myten Borg blir under en stjärnspäckad gala tilldelad Cafés specialpris. Under kvällen kommer också andra tunga priser delas ut till, bland annat till bäst klädda och till årets designer inom herrmode. Svenskt mode har vuxit sig stort de senaste åren, något som märks inte minst när modeåret ska summeras och priser ska utdelas.

– Jag minns första gången vi skulle dela ut det här priset för fyra år sedan, då fick Acne priset för bästa design och det var egentligen bara för att de gjort en kavaj , skjorta och en slips. Det var allt. Idag görs hela herrkollektioner hos väldigt många designers, inklusive Acne, vilket är otroligt roligt, säger Daniel Lindström.

Syftet med priset är att premiera svenskt manlig mode. Daniel Lindström menar att det finns massor av kreativa människor som förtjänar att lyftas fram. Och så blir det ju också ett ypperligt tillfälle för en av sveriges stiligaste fester.

– Ja, de flesta som vunnit pris kommer att vara på plats på Hasselbacken där festen är och en hel champagne utlovas såklart, säger Daniel Lindström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode