Följ Junior Eurovision Song Contest

avJesper Björnstedt Qvarsell

Publicerad:
Uppdaterad:

Vem vinner på Vasateatern i Stockholm?

1 av 9 | Foto: TV4
Felicia var först ut.

Agneta och Adam välkomnar alla till Vasateatern och Junior Eurovision Song Contest. Först ut på scenen är Felicia Wave som enligt programledarna har varit aktiv på scen sedan 7 års ålder. Vi får bland annat redan på att Felicia dansar magdans. Låten hon framträder med heter: "Upp & ner". Jublet stiger bland publiken.

Nästa artist är Rufus Blad som tidigare gjort rollen som Herr Nilsson i en skoluppsättning. Det kommer fram att ett av hans favorit band är Beach Boys. Hans låt heter Superhjälten.

Efter en reklampaus är vi åter tillbaka till Vasateatern. Nästa tävlande är Frida Sandén. Hon körade bakom syrran Molly som vann hela klabbet förra året. Låten hon framträder med heter ”Nu eller aldrig”. Låten är den rockigaste hittills. Applåderna dånar efter hennes framträdande. Kan det bli en Sandénare som vinner det här året också.

Klassisk ballad

Nästa tävlande är Marcus Sjöstrand. Hans lå "Utan dig" ska vara ett sätt för Marcus att berätta vad han känner för en viss någon. Låten är en riktigt klassisk ballad.

Kvällens enda grupp 2times 2 presenteras. De består av fyra killar och tjejer som dansar showdans i stort sett varje dag. Låten heter ”Superstar”.

Vendela Palmgren är nästa tjej till rakning. Hon kommer ifrån Saltsjöbaden och gillar tennis. Hennes låt heter "En som dig".

Emmalisa Norrhamn är sjunde artist ut på scenen. Hon kommer ifrån Kristianstad och satt i publiken förra året. Nu är hon på gång och vill gå hela vägen till finalen i Rotterdam. Låten hon uppträder med heter "Bara du kan".

Gillar Christina Aguilera

Sista tävlande för kvällen är Roshanak Hosseini från Falun. Adam driver lite med det genom att prata dalmål. Hennes störtsa idol är Christina Aguilera. Låten heter "Ta min hand" och handlar om att försöka förbättra världen.

Alla tävlanden har uppträtt. Nu väntar bara omröstningen. Ring och rösta på din favorit.

Vi får se bilder från förra årets final då Molly Sandén vann. Hon kom sedan trea i europafinalen. Nu är hon tillbaka för att framträda med låten "Du är musiken i mig" tillsammans med Ola Svensson känd från Idol.

Röstningen börja närma sig sitt slut. Tillbaka efetr reklamen är spänningen på topp. Någon ska koras till vinnare.

Spänningen är på topp. De fem som har vunnit en fjärde plats ropas upp. Det blir Rufus, Felicia, Marcus Roshanak och Emmalisa.

Carola kommer in med kuvertet som ska utnämna vinnaren. Vendela blir trea. Vinnaren är alltså: Frida Sandén. Lillasystern vinner. Familjen Sandén dominerar.

Publicerad: