Anthony Hopkins om alkoholismen: Borde ha dött

Under ett framträdande öppnade skådespelaren Anthony Hopkins upp om sin tidigare kamp mot alkoholismen och vad som tillslut räddade honom från missbruket.

– Jag kan inte förstå att mitt liv blev som det blev, jag borde dött i Wales av alkoholism eller något liknande, säger han.

Under i föreläsning inför hundratals personer på et seminarium i USA öppnade skådespelaren upp om sin tidigare problematik och vad som fick honom att lyckas bryta sitt missbruk.

Det var under mitten av sjuttiotalet, en period stjärnan beskriver som en tid där han var ”opålitligt och vidrig”, allt på grund av missbruket. Han var svår att arbeta med, mestadels på grund av sina problem med alkoholen och bakfyllan som följde med den.

– Det är vad man gör inom teatern, man dricker, förklarade han för åhörarna.

”Vi är kapabla att göra så mycket”

Skådespelaren berättade vidare att han inte bara var en fara för sig själv utan för andra runt omkring sig, och vad det var som tillslut fick honom att kunna bryta sitt missbruk. En kvinna på ett möte för Anonyma Alkoholister öppnade hans ögon.

”Varför litar du inte bara på gud?” undrade hon, någonting som stjärnan tog sig, och han lämnade alkoholen bakom sig, någonting han aldrig senare har ångrat.

– Jag tror vi är kapabla att göra så mycket, Jag kan inte förstå att mitt liv blev som det blev, jag borde dött i Wales av alkoholism eller något liknande, berättar han.

Stjärnan är för tillfället aktuell med senaste säsongen av Westworld och kommande dramat Pope där han spelar påve Benedictus.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE