Pär Lernström om pappalivet: ”De som hyllar första året, det är ju inte sant”

avJakob Meijer

1 av 3 | Foto: Karin Törnblom
Pär Lernström och Linda Öhrn Lernström.

”Idol”-profilen Pär Lernström fick sitt andra barn i fjol.

Och småbarnspappan har bestämda åsikter om barnens första år.

– Ibland tänker jag, går det på något sätt att leja bort det?, säger han.

Pär Lernström, 37, och Linda Öhrn Lernström, 34, fick sitt andra barn i januari förra året, en liten pojke. I dag är sonen 1,5 år, och enligt ”Idol”-programledaren är det nu det roliga börjar.

– Första året med barn är ju vad det är. De som hyllar det, det är ju inte sant, skrattar han.

– Det kan vara mysigt någon gång ibland. Men det första året är nästan bara att man tar sig igenom det, och du får en massa galna föräldrar på dig. Men jag tycker att det är lite så. Tar man sig igenom det första året, det är ju då de börjar bli lite människa, det är då blir roligt.

Pär Lernström berättar att sonen har börjat prata.

– Nu är han fruktansvärt rolig när det börjar komma små ord, han är 1,5 år nu så pappalivet är väldigt, väldigt bra. Det är det ju alltid, men det där första året..., säger han.

– Ibland tänker jag, går det på något sätt att leja bort det? Det är klart man inte vill missa det heller, och det är jättemånga fina stunder. Men efter att ha fått två barn tycker jag det är tydligt. Det börjar efter ett år.

Oklar framtid i ”Idol”

Tvåbarnspappan Pär Lernström är aktuell med en ny säsong av ”Idol”. Det är sjunde gången han ikläder sig programledarrollen. Huruvida det blir ett åttonde återstår att se.

– Jag har till och med svårt att svara på frågan när jag får den direkt efter finalen. Jag tycker det är svårt att ha en längre plan än säsongen ut. Det är fantastiskt kul att göra, och har alltid varit det. Skulle jag hamna i en säsong och det här inte är roligt längre skulle jag nog inte palla, för det tar så mycket energi och tid, säger han.

Han säger bestämt att tittarsiffrorna inte är det primära.

– Det har aldrig handlat om det. Men det är klart det gläder mig att många tittar på det, det är vår målsättning. Men det som gör det spännande och som också gör att jag orkar och vill fortsätta är att man berättar de här riktiga historierna. Och så länge vi gör dem på rätt sätt tror jag att jag kommer tycka det är intressant, säger Pär Lernström.

– Men jag har inga tydliga planer på att sluta eller bestämt mig för att köra i fem år till. Och så är det ju fler kockar i den här soppan.

”Idol 2018” sänds i kväll på TV4 klockan 20:00.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol