Nöje

Sony-chefen slutar efter skandalerna

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Skrev rasistiska mejl om president Obama

De läckta mejlen blev för mycket.

Nu lämnar Sony-chefen Amy Pascal bolaget, skriver Guardian.

Bland annat skrev Pascal rasistiska mejl om Barack Obama.

Amy Pascal, en av Hollywoods mäktigaste chefer, lämnar nu Sony Pictures till följd av skandalen där hennes och många andra högt uppsatta chefers privata mejl hackades och flera av dessa läckte ut, skriver Guardian.

Pascal var måltavla för den hackargrupp som försökte tvinga Sony att skrota filmen ”The interview” där Nordkoreas diktator Kim Jong-un mördas.

Diskuterat flytten en tid

Sony säger i ett uttalande att Pascal nu i stället ska lansera en ny produktionssatsning som backas av bolaget.

”Jag har tillbringat nästan hela mitt yrkesliv på Sony Pictures och jag är laddad för att starta det här nya kapitel backad av företaget som jag kallar mitt hem”, säger Amy Pascal själv i ett uttalande.

Hon säger att hon diskuterat flytten under en ganska lång tid.

Pascal är en av Hollywoods mest framgångsrika chefer och en av få kvinnor.

”Besviken på mig själv”

Men hennes rykte fick sig ett ordentligt slag efter de läckta mejlen. I en av konversationerna skrev hon och producenten Scott Rudin skämt om att Barack Obamas favoritfilmer är de med ”svart-tema” som ”Django unchained” och ”12 years a slave”.

”Jag är mest besviken på mig själv. Det är den del av detta som har varit mest smärtsamt för mig. Jag vill inte definieras av dessa e-postmeddelanden efter en 30-årig karriär”, sa Amy Pascal själv efter Sony-läckan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert: