Melodifestivalen 2015

Straffspark utan målvakt för Saade

Av: 

Markus Larsson

NÖJE

Markus Larsson om startfältet i Göteborgs deltävling

GÖTEBORG. Kort sammanfattning:

Eric Saade-resten av startfältet: 41-0.

En uppsluppen Markus Larsson i Göteborg.
En uppsluppen Markus Larsson i Göteborg.

Så var det med den matchen.

Den var över snabbare än Glenn Strömberg hinner säga ”Det börjar la dra ihop sig” inför en landskamp i fotboll.

Nej, det är ingen större överdrift.

The original manboy borde kunna spela ”Horgalåten” på framtänderna klick-klick-klack-klånk och ändå gå direkt till final.

Man kan säga att champagneflaskorna redan ligger på kylning för Eric Saade. Det beror i för sig inte på att låten ”Sting” är en enastående pangbulle. Har haft fel förr, säkert mer än en gång dessutom, men konkurrensen känns i princip obefintlig.

Det är ungefär som om Eric Saade ska lägga en straff och motståndar­laget väljer en något annorlunda och märklig taktik: De tar ut målvakten. Va? Jag vet, helt sjukt. Kan mr Saade missa ett öppet mål från elva meter?
 

Allt är möjligt. Den gula ledartröjan har degraderats till Andra chansen förr.

Men enda farthindret på Saades motorväg till finalen är i så fall att han gör en, för att använda ett kärt gammalt uttryck från reklamfinansierad tv, ”extreme home makeover”. Eller en ”makeover”. Eller i alla fall en ”over”.

Eric Saade är inte en dansande dagisångvält längre. Nu har 24-åringen, rent musikaliskt, skaffat sig lite mer One Direction-hår på bröstet. Frågan är bara vad hans kärnpublik, femåringarna, tycker. Har de vuxit ikapp Saades nya uttryck eller kommer de att vända honom ryggen?
 

Kan redan nu se framför mig hjärtskärande scener på, säg, dagiset Göken eller förskolan Lilla duvan. Små, små barn står med darrande underläpp i snöblandat regn och sparkar slask och saknar sin mästare och förebild, manspojken som försåg dem med ”skvaller bytta bing bång”- refränger och ett hysteriskt roligt uttal av ordet ”popular”.

Men å andra sidan, Saade kanske kan fälla en helt ny skog av unga tonåringar i stället?

Konkurrensen är som sagt inte mördande.

Det lär behövas ordentligt med pyro, eld, jättelika tigrar, minst två dansande hajar, två och en halv fakir och ett par programledare i högform för att den här showen ska bli tjo fadderittan på lördag.
 

Större under har skett förr. Och en sista sak om Saade:

Är det inte klyftigt att han döper sitt bidrag efter Bilbos svärd Sting, det som glöder i mörkret när det vankas orcher? ”The hobbit”-trilogin är ju enormt populär.

Eller har jag fattat det fel?

Larssons läckraste

Eric Saade. Tja, trots allt. I det här sammanhanget är han en sorts rockstjärna.

Larssons varning

Jessica Andersson. Om hon går till final beror det på sången, inte låten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eric Saade

Göteborg

Melodifestivalen