Mode

Bobbi Brown: "Älskar hur svenska kvinnor anammat den naturliga trenden"

Av: 

Agneta Elmegård

NÖJE

The You Way har träffat makeupartisten Bobbi Brown i New York.

Kate Upton är vårens talesperson för Bobbi Browns makeup-linje.
Kate Upton är vårens talesperson för Bobbi Browns makeup-linje.

Makeupartisten Bobbi Brown är just nu aktuell under modeveckan i New York där hennes team bland annat gör mejken till Tibis visning. The You Way har fått en exklusiv intervju med sminkdrottningen där hon delar med sig av sina bästa makeuptips och förklarar sin fascination för Kate Upton.

"Använd smink för att förbättra dina naturliga förutsättningar, inte ändra på dem. Folk ska lägga märke till dig, inte din makeup" säger Bobbi Brown.

Hur ser vårens make-up trender ut 2015?

– I vår handlar det om - No makeup -  ett fräscht avskalat ansikte med utmärkande läppar. Naturligt transparent hud med ljusrosa eller intensivt röda läppar för de som vill sticka ut.

Hur vet man vilken läppstiftsfärg som man passar bäst i?

– Utgå från din naturliga nyans på läpparna. Läppstiftsfärger som har samma underton som dina läppar ser alltid mest smickrande ut. Välj den nyans som ser bäst ut när du inte bär något smink alls. Rätt färgval för läpparna kommer att göra att din hud, håret och ögon kommer bäst till sin rätt. Det handlar om att förstärka dina egna grundfärger.

Vad är ditt bästa experttips till nybörjare när det kommer till smink?

– Använd smink för att förbättra dina naturliga förutsättningar, inte ändra på dem. Folk ska lägga märke till dig, inte din makeup. En regel du bör följa är att använda rätt foundation och concealer anpassad till din hudton. När det gäller att välja rätt nyans och textur behöver man experimentera sig fram tills man hittar vad som fungerar bäst för ens hudton, stil och personlighet.

Din makeupserie Bobbi Brown har funnits i Sverige i drygt ett och ett halvt år nu. Vad vet du om Sverige?

– Jag reste runt i Sverige med min man sommaren 2012. Vi hade en fantastisk tid – folk vi träffade var så trevliga och maten var utsökt. Jag älskar hur svenska kvinnor verkligen anammat den naturlig trenden – de är naturligt vackra.

Du har valt Kate Upton som talesperson för din vårmakeup. Varför valde du just henne?

– Jag är alltid på jakt efter nya, kraftfulla kvinnliga ansikten. När Kate Upton dök upp på scenen förra året, beslöt jag mig för att träffa henne. Jag blev alldeles tagen av hennes personlighet, hennes naturliga skönhet och energi. Jag beundrar kvinnor som skapar sina egna regler, så jag dras till Kate eftersom hon är en ensamvarg som har stakat ut sin egen väg till framgång.

Hur kommer hon representera dina produkter?

– Kate representerar varumärkets filosofi "vara den du är" -skönhet. Hon är bekväm i sin egen egen hud, har en sund kroppsuppfattning och har en unik positiv energi. Hon älskar livet, och det är vad mitt märke står för.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode