Linda Pira tvingades lämna ”Stjärnornas stjärna”

Svarar på kritiken mot låtvalet: ”I mitt hjärta är det en rocklåt”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Linda Pira.

Linda Pira kan inte längre aspirera på titeln ”Stjärnornas stjärna”.

På lördagen tog hennes resa i programmet slut.

– Jag har inte haft samma förutsättningar som de andra denna vecka, säger Linda Pira.

Artisterna tolkade hårdrock i det tredje avsnittet av ”Stjärnornas stjärna” – iklädda skotskrutiga kiltar, nitar och läder. De har alla fått experthjälp av veckans coach, Hammerfall-sångaren Joakim Cans.

Men för Linda Pira, som haft en tuff vecka, räckte det inte riktigt hela vägen.

– Jag är så jävla stolt att jag har gjort det här överhuvudtaget. Resan jag gjort, från att tro att jag aldrig skulle klara av det här med Sveriges största artister rent tekniskt och sångmässigt, till att vara här. I kroppen känner jag mig stolt och lättad. Jag känner det inte som att jag har åkt ut, utan tvärtom – bara ”I made it”!

”Jag fick köra på känsla”

Direkt efter senaste sändningen tvingades rapparen åka utomlands på grund av sjukdomsfall i familjen. Och det var länge osäkert om hon skulle kunna delta i kvällens program överhuvudtaget, vilket försatte TV4 i krismöte. På påskdagen åker hon tillbaka till Thailand, där familjemedlemmen finns, för att vara med sina nära och kära.

Linda Pira var orolig att hennes framförande av Anouks ”Nobodys wife” inte skulle hålla måttet gentemot de andra artisterna.

– Jag har inte haft samma förutsättningar som de andra artisterna den här veckan, så självklart tror jag att det har påverkat mitt nummer. Jag fick köra på känsla bara.

Kritiserades för låtvalet

Hon fick kritik för låtvalet av Joacim Cans – men hyllades av de övriga jurymedlemmarna, Zannah Hultén och Jan Gradvall.

– Vi hade tyvärr inte möjlighet att träffas. Jag såg en varningsflagg, det här är inte en hårdrocklåt. Men det är fantastiskt bra låt, sa Joacim Cans i programmet.

Linda Pira håller inte riktigt med Cans.

– Med de här trummorna i den här låten så är det rock för mig, men absolut, jag har inte koll på den genren så jag respekterar vad han säger. Men i mitt hjärta är det här en rocklåt. Vad är hiphop, liksom? Det fältet är så brett. Det är olika för olika människor och så är det ju med konst.

Linda Pira hängde även löst i det andra avsnittet av ”Stjärnornas stjärna”, som tillsammans med Ace Wilder fick minst röster. Då fick Ace Wilder lämna tävlingen.

”Utan henne hade jag aldrig gjort det här”

Men Linda Pira är tacksam för sin tid i ”Stjärnornas stjärna”, som har sporrat henne att sjunga mer i kommande låtar.

– Jag har haft så himla roligt och lärt mig så mycket på vägen. Det har varit svinkul!, säger hon och fortsätter:

– Jag har lärt mig hantera min röst. Allt tack vare att jag haft en sångcoach, Sara Nordenberg, som varit som en ängel på min axel. Utan henne hade jag aldrig gjort det här. Det kommer vara så kul att göra ny musik nu när jag har utvecklat en så stor del av min musikaliska sida. Jag har varit en blyg studioartist, men nu vet jag att jag kan.

”Stjärnornas stjärna” sänds lördagar 20.00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM