After Dark går i pension - gör sista showen i höst

avJulija Sidner

NÖJE

”Nu får det fan räcka”

1 av 4
Christer Lindarw.

The show must go on, i alla fall ett litet tag till.

Nu drar After Dark igen manegen och kör sin sista show någonsin.

– Vi har hållt på i 40 år, nu får det fan räcka. Det är ju bara vi och Rolling Stones som håller på så här länge, säger artisten Christer Lindarw.

Christer Lindarw låter lite stressad. Han är på Rondo i Göteborg och kollar in scenen när Nöjesbladet ringer. I den lokalen ska han sätta upp sin sista show, ”This is it”, i september 2016.

– Jag känner att det är ju väldigt stora produktioner vi gör. Nu kommer vi igång med den här showen på Rondo. När den sen är färdig så är jag 65 år. Då är ju jag pensionär och då kan jag börja ta ut min pension. Jag känner att det får bli den sista stora produktionen vi gör, sen så säger jag inte att det här kommer att bli den sista gången jag står på en scen, det gör jag inte.

Vill avsluta storslaget

Nej, sista gången på scen lär det inte vara för Lindarw. I 40 år har han uppträtt, mest känd som dragshowgruppen After Dark. Nu är planen att avsluta stort.

Showen kommer dock inte bara innehålla glitter och glamour. Lindarw vill också dela med sig av den tiden där allt började och vilken resa Sverige gjort under de 40 åren han ägt scenen.

– Jag vill berätta om After Darks karriär och väva ihop det tillsammans med hur tidsandan var när vi började. När vi började vara gaysen en helt tyst grupp som inte fanns vare sig i media eller någonting annat. Det var väldigt hysch hysch då, det fanns inga öppet homosexuella i överhuvudtaget när vi startade.

Ont om efterträdare

Dragshowscenen föddes med Lindarw och verkar dessvärre också gå i graven med honom. Han ser inga naturliga efterträdare som förvaltar hans arv och den genre han byggt upp.

– Det är en sorg. Jag känner att det finns och har funnits lite små grupper som hållit på och lite dragartister som kört, men det är ingen som kommit sig förbi klubbstadiet och gör lika stora shower som vi gör.

After Dark kommer att delta i Melodifestivalen i år, närmare bestämt i deltävling tre. Och det är troligen även hans sista show även på schlagerscenen.

– Ja det vet jag inte men det antar jag. det är inte så många som är medbjudna i min ålder. Jag skulle kunna tro att det inte blir så mycket mer melodifestivalen för oss efter detta.

Vill gå till final

Tidigare har gruppen uppträtt med låten ”La dolce vita”, vilket var en självklar framgångssaga. Årets bidrag ska vara lika glittrande spektakulärt.

– Jag tror på den, jag gillar låten som fan. Jag går inte in för att vinna hela skiten, men man vill ju gärna gå till final. Eller bli diskad, det verkar ju också vara populärt. Vi får väl se, vinst eller diskning, det är det som gäller.

Christer Lindarw har inte blivit vemodig ännu över att sista showen och potentiellt gruppens sista medverkan i Melodifestivalen, börjar närma sig.

– Ska man sluta så ska man sluta med mycket, tycker jag. Sen kan jag lägga mig på divanen och äta vindruvor, som man tror att vi stjärnor gör. Fast i mitt fall är det mer mjölk och mandelkubb, men det behöver du inte skriva.